Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Megújul a községháza Osliban

Újabb középület újul meg hamarosan Osliban. Ezúttal a községházát korszerűsítik: 26 - ebből 22,5 a támogatás - millió forintból.
A községháza felújításán dolgoznak a következő hetekben a szakemberek Osliban. A helyi önkormányzat pályázaton nyert 22,5 millió forintot energetikai korszerűsítésre. Ezt kiegészítve végzik el a szükséges munkákat. A hivatal munkatársai ideiglenesen a kultúrházba költöztek át.
 
A polgármesteri hivatal csaknem harminc évvel ezelőtt idősek otthonának készült. Az akkor modernnek tekinthető technológiával és megoldásokkal alakították ki, melyek azonban mára elavultak, nem hatékonyak. 
 
– A napokban kezdődött a fejlesztés, melynek elsősorban az észszerűbb energiafelhasználás a célja – fogalmazott Fodor József, Osli polgármestere. – Kicseréltük a nyílászárókat, szigeteljük a homlokzatot, a födémet, a padozatot. Az energetikai korszerűsítés része a fűtés átszerelése is. Új kazánt vásárolunk és a fűtőtesteket is lecseréljük. Akadálymentesítjük az épületet, még a szociális helyiségeket is. 
Fodor József polgármester
Fodor József hozzátette: a felújítás költségvetését két évvel ezelőtt készítették el, az akkori árakkal számolva. Azóta drágább lett az építőanyag, a munkadíj, így szükség lesz önerőre is.
 
– A megítélt támogatás az akkor kiszámolt összeg egészét fedezte volna. A különbözetet viszont saját erőből biztosítjuk. Úgy kalkuláltunk, hogy három, három és fél millió forintra lesz szükség.
 
Az osli polgármester még egy elnyert pályázatról is beszámolt a Kisalföld érdeklődésére. Ez különböző rendezvényeket, programokat támogat, de része infrastrukturális fejlesztés is. A sportpálya öltözőjét korszerűsítik. Kicserélik a nyílászárókat, a burkolatokat javítják ki. Fodor József megjegyezte: a beruházásokkal újabb középületek szépülnek meg a faluban. A polgármester arra utalt, hogy legutóbb az orvosi rendelőre költöttek el kilencmillió forintot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutyaoltás Csornán

Szeptemberi eboltások. Tovább olvasom