Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Megszüntetik a nyomvályúkat, felújítják a burkolatot

Ideg- és autószaggató ma már a csornai belvárosi közlekedés. A 85-ös és 86-os főutak közös szakasza nyomvályús, a körforgalmak burkolata katasztrofális. A héten megkezdik a javítást.

Gyopáros Alpár csornai alpolgármester, országgyűlési képviselő a 85-ös és 86-os főutak közös átvezető szakaszának állapota miatt a közútkezelőt kereste meg. A politikus tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t a lehetetlen helyzetről. Elsősorban a körforgalmi csomópontokban és lámpás kereszteződésekben tapasztalható nyomvályúsodásra, illetve a nyugati körforgalomban észlelt útsüllyedésre és az aszfaltréteg felkopására hívta fel a figyelmet és sürgette a megoldást.

A nyugati körforgalom burkolata tönkrement, időszerű a felújítás.
A nyugati körforgalom burkolata tönkrement, időszerű a felújítás.


– A napokban megérkezett a zrt. válasza is – tájékoztatta portálunkat Gyopáros Alpár. – A körforgalmi csomópont meghibásodott burkolatrészének javítása augusztus 13. és 15. között várható. A munkálatokat a nagy forgalom miatti torlódásokat elkerülendő az éjszakai órákban végzik. A főút más szakaszain észlelhető nyomvályús burkolatfelületek helyreállítását nagy felületű javítások keretében oldják meg. A két körforgalom közötti szakasz tulajdonképpen végig érintett.

Az alpolgármester úgy tájékoztatott: a kivitelező kiválasztására közbeszerzés indult, így a megvalósítás ősszel történik meg. És ha már a csornai közlekedésről volt szó, a képviselőt megkérdeztük, hogy áll a várost elkerülő út előkészítése.

A nyomvályúk már akkorák, hogy az alacsonyabb járművek elakadhatnak.
A nyomvályúk már akkorák, hogy az alacsonyabb járművek elakadhatnak.

– Az útjavítások nem érintik, nem váltják ki a csornai elkerülőút kivitelezési munkálatainak előkészítését. Ez egyébként megfelelő ütemben tart. A későbbiekben a részletekről tájékoztatni fogom a csornaiakat – jegyezte meg.

Olvasóink írták

 • 18. Pepiii 2010. augusztus 23. 09:49
  „Gyönyörű munkát végeztek az egyszer biztos. . még kész sem volt a javítás de már eldeformálódott. . . ezen kívűl két akkor nyomvályút hagytak el, hogy lassan már a kamionok alját is leviheti. . .”
 • 17. frenkycom 2010. augusztus 16. 20:29
  „...há most miíg élünk jó lessz az ut és nem is kel javitani ...ehee:)”
 • 16. egycsornai 2010. augusztus 15. 11:41
  „láttam elkészült a javítás a körforgalomban.... most hány hónapra??? nem akarok pesszimista lenni, ezért remélem most kitart legalább 1 évig....”
 • 15. nemszabri 2010. augusztus 15. 10:14
  „Szerintem meg egyik sem különb a másiknál! Csornán az összes politikával foglalkozót le kellene cserélni. Mindegyik csak pénzt akar magának, aztán a többi nem számít!”
 • 14. GYMS 2010. augusztus 14. 17:12
  „Jerry!

  EGY nap alatt KÉT ekkora pofára esés (a másikat lásd a csornai Fidesz-jelöltekkel foglalkozó cikkhez írt kommentárok között) már-már "Guinness-rekord-gyanús"! : D D D

  "A tények makacs dolgok" -írod. Bizony azok! Éppen ezért érdemes ezt elolvasni:

  "Papp József Csorna és a térségben élők ellen szavazott

  2009. november 27. - 10:10

  Közeledik a 2010-es év költségvetésének november 30-i zárószavazása az Országgyűlésben. Az már biztosan látszik, hogy a csornai elkerülő út, a lébényi Szent Jakab-templom, és az enesei sportcsarnok nem kap támogatást, amennyiben ebben a formájában fogadja el a költségvetést a szocialista-szabaddemokrata parlamenti többség. A Fidesz ugyanis ebben a három, a választókörzet életét érintő kérdésben nyújtott be módosító javaslatot a költségvetéshez, ám azt a szocialisták leszavazták, köztük Papp József, az MSZP csornai, listás képviselője, és Molnár Csaba, a csornai származására oly büszke kancelláriaminiszter is." (Forrás: http://www.csorna.hu/aktualis/hir483.htm )

  Három a magyar igazság! Gyorsan írj még egy méretes ökörséget...így lenne teljes a mai napi "műved"! :)”
 • 13. GYMS 2010. augusztus 14. 17:00
  „(Jav.: 11. Jerry!)”
 • 12. GYMS 2010. augusztus 14. 16:59
  „12. Jerry!

  Ha valamit ide leírsz, az attól még nem lesz tény, csak akkor, ha írásos dokumentummal alátámasztod! Ameddig ezt nem teszed meg, addig csak egy ócska hazudozó, rágalmazó alak vagy...”
 • 11. Jerry 2010. augusztus 14. 13:27
  „GYMS a tények közlése nem hazugság.Az tény,hogy Csornán régen lett volna elkerülő út,ha a fideszes csornai vezetés nem akadályozza meg.E miatt már kár mosakodni a narancsosoknak. A kis gya gyerek meg már hazudhat amit akar, hitegetheti a híveit,a tény az, hogy Enesén épül az út, Csorna meg nyeli a füstöt és hallgatja a dübörgő kamionokat. Lehet mutogatni egymásra, meg vádaskodni,de tények makacs dolgok. Az pedig igaz, hogy az utat Csornán kellene építeni és Enesén tervezni.Ez így is lenne, ha a fideszes elvtársakban nem csak pártkatonai szellem, hanem a józan ész és a városunk szeretete is jelen lenne. .”
 • 10. GYMS 2010. augusztus 14. 12:13
  „Jerry! A tények ismeretének hiányát nem pótolja ám a hangerő! ("GYMS,ne haragudj már, de hogy kerül ide a a Pap et?")

  Röviden elmagyarázom.

  Ezt írod: "Mi (hm...ki az a "mi"? -megjegyzés tőlem) tudjuk,hogy ha nem szólt volna bele a dologba fideszes elvtársaival együtt, nem az előkészítésnél tartanának Csornán,Enesén meg a homokhordásnál, hanem Csornán már az út avatásnál..."

  Nos, Papp et. évek óta ugyanezt hazudja...úgy kerül ide, tudod?”
 • 9. Jerry 2010. augusztus 14. 05:30
  „GYMS,ne haragudj már, de hogy kerül ide a a Pap et?Én csak a gya újságban megjelent szavait idéztem, és arról írtam véleményt.Nálad már az is "szoci hazugság", ha gya szavait idézik,és ahhoz teszünk kommentárt?Komoly zavarok lehetnek nálad.Vagy már a szokott fideszes sablonok" visszaböfögésén túl nem "fussa" másra? Szomorú, de jellemző..."
  Érvek kellenek,a tények elfogadása és ennek konkrét elképzelések, nem üres ígéretek, fellengzős kijelentések, és az ellenfelek szidalmazása.A fidesz ezt csinálta négy évig,és további időszakra is ezt tervezi?Azért ez már kevés lesz a következő négy évre.Már ha meglesz a négy éve !”
 • 8. GYMS 2010. augusztus 13. 21:47
  „5. (Jerry)!
  Papp et. hazugságainak a visszaböfögésén túl nem "fussa" másra? Szomorú, de jellemző...”
 • 7. egycsornai 2010. augusztus 13. 16:24
  „Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek kártérítést kellene fizetnie amiért ilyen szemetet átmertek adni.... remélem a javítás költségei őket terheli!!!”
 • 6. nemszabri 2010. augusztus 13. 09:46
  „Aztán megint az összes kamion a házunk előtt fog várakozni a dugó miatt. Bár így nem mennek végig az úton 80-nal...”
 • 5. Jerry 2010. augusztus 13. 07:20
  „Az útjavítások nem érintik, nem váltják ki a csornai elkerülőút kivitelezési munkálatainak előkészítését. Ez egyébként megfelelő ütemben tart.-mondja gya.Mi tudjuk,hogy ha nem szólt volna bele a dologba fideszes elvtársaival együtt, nem az előkészítésnél tartanának Csornán,Enesén meg a homokhordásnál, hanem Csornán már az út avatásnál, Enesén meg az előkészítésnél. "A későbbiekben a részletekről tájékoztatni fogom a csornaiakat" Hát már régen meg kellett volna tenni, de ehhez nem volt bátorsága,ahogy máshoz sem.Azért majd ha elmúlik a narancs virágzása, gya is bíróság elé állhat, mint vádlott és tájékoztat a részletekről.”
 • 4. enzso 2010. augusztus 12. 21:21
  „A körforgalmat kell újraaszfaltozni na nemááá!!
  inkább a zöldfa előtt azt a nyomvályút kellene eltüntetni mert ott csak rögtön a körforgalom elött lehet besorolni mert máshol az autó felhasal. Sok autós meg dudál hogy merek én bepofátlankodni elé.
  A körforgalmak állapota is katasztrófális de ott még ki lehet kerülni őket.
  KPM= Katasztrófa!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 3. tettes 2010. augusztus 12. 21:00
  „Lezárni az összes bevezető utat!!!Akár tetszik akár nem.Ez a kamion dübörgés nem hallatszik pestig,az majd elhallatszana.Egyébként lesz elkerülő,már számolja két szimpatikus diák,hogy kell-e.Ez komoly!!!Meg álltam,megkérdeztem,hogy mi okból figyelik a forgalmat?Ők mondták,hogy számolni kell,hogy tudják,kell-e tényleg elkerülő.Van aki még kételkedik???”
 • 2. GYMS 2010. augusztus 12. 20:12
  „Javítás? A sziszifuszi tevékenység mintaesete! Április végén (!!!) a lampionos ballagásra tükörsimára varázsolták az utat. Az azóta eltelt néhány hónap alatt megint olyan lett az egész, mint a hullámzó Balaton.
  ELKERÜLŐT!!!!!!!
  Jó, persze el kell végezni ezt a sziszifuszi munkát is, hiszen a balesetveszélyt itt és most el kell hárítani, csak hát így mindezt évente kb. 6-szor kell(ene)...
  Ez az egész olyan, mint amikor agydaganat miatt fáj a fejem és aszpirint veszek be. A fejfájás elmúlik egy időre, de a daganat marad...”
 • 1. Goldman 2010. augusztus 12. 11:34
  „Nem értem ezeket a kpm-eseket. Ezek nem járnak a városban? Nem jár a hibaelhárításos autójuk amely jelezhetné a gondokat? Trehány egy bagázs-mármint a főnökség. Kikellene őket rúgni aztán talán a többinek megjönne az esze.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Találkozó és kitüntetések Kónyban

Az elmúlt hétvégén, a község falunapján tartották meg a Kónyból elszármazottak találkozóját. Tovább olvasom