Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Megszűnhet a Pápai Hús

Pápa - Még nem látott összefogással próbálja megmenteni a Pápai Hús Zrt.-t a menedzsment és az önkormányzat. A felszámolás alatt álló cég az egyik legjelentősebb húsipari vállalat; megszűnése katasztrofális következményekkel járna.
A közeli napokban zárul az a pályázat, amellyel már harmadszor hirdették meg értékesítésre a céget. A nettó irányár ezúttal 7,15 milliárd forint, miután a társaság az összes vagyonelemével – ingatlanok, gépek, berendezések, valamint a márkanév, védjegyek, a szabadalmi jogok, sertésállomány –, illetve a készletekkel együtt kerül piacra.

A húsipari ágazatban még soha nem látott összefogásként értékelte Varga Jenő felszámolóbiztos azt a kezdeményezést, amely a Pápai Hús Zrt. megmentésére irányult az elmúlt évben. A cégért 2006. december 14-én vállalt kezességet a Vectigalis Zrt., a húsipari vállalat olyat tett, amely példa nélküli: felszámolás alatt álló cégként bővítette termékpalettáját, piacát, és sikerült megtartania a munkaerő nagy részét is.

A vállalat – amelynek a felszámolási vesztesége mintegy 600 ezer forint évente – jelenleg egyetlen esélye a tulajdonosváltás. Ezzel még megmenthető lenne az 1300 munkahely, amelyek megszűnése esetén Magyarország költségvetését mintegy kétmilliárd forintnyi munkanélküli-segély kifizetése terhelné.

A cég Pápa gyakorlatilag egyetlen nagyobb munkaadója. A város csődje mellett az országos szinten elismert húsipari vállalat megszűnése az egész ágazatra más, kedvezőtlen, hosszú távú következményekkel is járna.

Olvasóink írták

  • 2. matriné 2008. november 17. 14:22
    „Győri "Ringa" húsüzem után már várható, hogy ennek a helyén is autó kereskedés lesz,vagy bevásárló központ. Minek is termeljen a Magyar jó magyar árut, ha jó neki a silány külföldi is! Az EU-ban nem szabad a disznókat moslékkal etetni de ezt a népet, azt lehet!”
  • 1. Egressy 2008. november 13. 19:14
    „"Dübörög a gazdaság" meg aztán: "Föl, föl, ti rabjai a földnek"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vádol az exképviselő, cáfol a polgármester

Egyed - Egyeden nem megfelelően bánnak a közpénzekkel – legalábbis egy volt önkormányzati… Tovább olvasom