Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 18°C | 28°C Még több cikk.

Megszondáztatják a bicikliseket is

A Kapuvári Rendőrkapitányság kiemelt ellenőrzést tart a városban és illetékességi területén. Az akció célja a kerékpáros-közlekedés biztonságosabbá tétele. A rend őrei szondáztatnak is.
– Rövid időn belül helyi akciósorozatot indítunk a kerékpáros-közlekedés biztonságosabbá tételére – mondta el a Kisalföldnek Bencsics Zsolt alezredes, a Kapuvári Rendőrkapitányság közrendvédelmi és közlekedésrendészeti osztályának vezetője. A kapitányság intézkedési területén, tehát Kapuváron és a környék tizennyolc településén ellenőrzik a kerékpárok műszaki állapotát, kezdve a fékektől a világítóberendezéseken át az abroncsokig. A rendőrök az ellenőrzés során nagy hangsúlyt fektetnek a közlekedési szabályok betartatására. Ez alkalommal is hangsúlyozták a kapuvári belvárosi kerékpáros-közlekedésről: a járdán még mindig tilos a kerékpározás. Ám ellenőrzik az esetleges alkoholos befolyásoltságot is.

– Minden híresztelés ellenére a bicikliseknek sem szabad alkoholt fogyasztaniuk – mondta az alezredes. Hozzátette, a kapuvári kezdeményezésű akciósorozatot addig folytatják, amíg az láthatóan el nem éri célját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mikrorégiós központ lenne Rábatamási

Újra indul az „ötös fogat” a Rábaközben. Nevezetesen öt település ismét szorosabbra fűzi az elmúlt években kialakított, aztán kissé meglazult kapcsolatát. A rábatamásiak harmadszor választották polgármesterüknek Szabó Istvánt. A képviselők közül hárman szintén „régiek”, négyen pedig új tagok a testületben. A települési vezetőt terveiről kérdeztük. Tovább olvasom