Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Megszépült parkrésszel nyit a strand

Kapuvár - Szolgáltatásainak kisebb bővítésével, május 10-én nyit a kapuvári strand. A belépő árába beépítik a csúszdabérletet is, ám idén nem terveznek áremelést.
– Május 10-én, szombaton ingyenes belépővel nyitjuk meg az idei strandidényt – mondta el a Kisalföldnek Mészáros Manuéla. A kapuvári strand vezetője hozzátette, a fürdés ingyenes lesz a nyitás napján, de a gyógyászati épület szolgáltatásaiért fizetni kell.
A strand üzemeltetését nemrég vette át a Kapuvári Kertészet Kft. (Kisalföld, 2008. január 18.), amelynek köszönhetően megújul a strand parkrésze és egyéb, többek közt zenés szolgáltatásokkal várják a vendégeket.

Nyerges Tamás uszodagépész az utolsó ellenőrzéseket végzi a nagymedencén. Fotó: Turbók Attila
Nyerges Tamás uszodagépész az utolsó ellenőrzéseket végzi a nagymedencén. Fotó: Turbók Attila

– A medencéket, a vizesblokkokat felújítottuk a nyitásra – tette hozzá a fürdő vezetője.
Az idén a szolgáltatások bővítésére és a minőség javítására helyezik a hangsúlyt, így például a medencék tisztítására medenceporszívót vásárolt az üzemeltető cég.

A nyitva tartás rendje nem változik, reggel kilenctől este hétig látogatható a strandfürdő, ám gondoltak az úszókra is, akik reggel hattól nyolc óráig hódolhatnak zavartalanul a sportnak. Mészáros Manuéla hozzátette, a belépők árai – ellentétben az eddigi gyakorlattal – ebben a szezonban nem emelkednek. Újdonságnak számít azonban, hogy a tavalyi évvel ellentétben a belépők árába beépítették az előző évben felszerelt csúszda bérletét is. – A kapuváriaknak nyújtott kedvezményeink idén is elérhetők lesznek – mondta a fürdő vezetője.

Az idény kezdetével bővül a foglalkoztatottak köre is, májustól két úszómesterrel, két takarítóval és egy gépésszel többen dolgozhatnak a fürdő területén, ezáltal a kapuvári strand mintegy tizenöt embernek ad munkát a nyáron.

Olvasóink írták

 • 6. juszt 2008. június 15. 21:05
  „Egyet értek antistar hozzászólásával. Itt a kezünkben a gyógyvíz és ahelyett, hogy népszerűsítenénk, hogy idejöjjenek máshonnan, ellene vannak. Fejleszteni akkor lehet, ha van rá fedezet, emiatt minél többen jönnének, annál előbb lenne, még ennél is színvonalasabb a fürdő!”
 • 5. antistar 2008. május 06. 12:54
  „Van a kapuváriaknak egy nagyon rosz szokása, máshol költik a pénzüket, nem helyben. Biztos van ebben egy kis gonoszság is, hisz majdnem ismeri egymást mindenki ,és nehogy má az X, Y-nál hagyjam a pénzem szlogennel inkább elmegy Győrbe vagy bárhová. Pedig ha körülnéznének, észrevennék, hogy Kapuváron minden kapható! Ha nem, azt a kereskedők többsége rövid határidőn belül megtudja hozatni.A gondolkodás módjukon kellene változtatni a kapuváriaknak és akkor hamar virágozhatna a város.Lesznek akik mindig mindenért vidékre mennek, tegyék, megtehetik, joguk van hozzá! DE NE PANASZKODJANAK !!”
 • 4. antistar 2008. május 06. 07:34
  „Tudod kedves Kapuvári , a te-félék végett nem megy semmire a város! Menj csak Győrbe és számolj utána mennyibe krült az ,,élményed"! Van olyan kapuvári aki azt sem tudja, hogy van strandunk. Nagyon is jó a kapuvári fűrdő, én tudom mert kijárok, és remélem sokan lesznek még akik ezt teszik, mert akkor lesz lehetőség fejlesztésre! Egyébbként minden így működik!”
 • 3. Kapuvári 2008. május 04. 15:03
  „Vagy mégis én írtam, most mi van? Huhh.. lehet pihennem kéne...”
 • 2. Kapuvári 2008. május 03. 17:57
  „Nem én írtam az elsőt!az a véleményem,építő jelleggel,hogy tisztítsák jobban a vizet,mert a gyerekek közül sokan megbetegednek strandolás után és ne engedjék be a cigányokat,mert magatartásukkal félelmet keltenek, és értékeink sincsenek biztonságban!(arról nem beszélve,hogy úgy másznak be,és piszkítják a vizet!)”
 • 1. Kapuvári 2008. május 03. 10:05
  „Egy mind szép és jó, csak az a probléma, hogy 1000 Ft-os strand belépő az kapuvári viszonylatban is nagyon sok! 1000-1500 Ft-ért már a Győri élményfürdőbe is mehetünk, és akkor az tényleg érdemesebb / értékesebb számunkra, mint egy kisvárosi strandfürdő! Hiába vannak a kedvezmények, csak körbe kell néznünk, hogy a Kapuváron nyaraló, külföldi vendégeken kívül hány kapuvári lakos látogatja rendszeresen a strandot... Illetve az akkoriban igen közkedvelt melegszendvicses bódék most gazban állnak, és szép panorámát nyújtanak a strandra érkezőknek! Nem csak a belterületett kéne rendbetenni, hanem eltűntetni a gazt, illetve felszólítani a bódék tulajdonosait az épület megtisztitására. Innen kezdődne a "megszépülés"!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Védőszentjükre emlékeztek a csornai tűzoltók

Csrona - A csornai hivatásos tűzoltók is megemlékeztek védőszentjükről, Szent Flóriánról. Tovább olvasom