Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Megszépült a községi konyha

Saját erős beruházásokon van túl a kónyi önkormányzat. Csinosították a temetőt, új környezetben működik a községi konyha és kamerarendszert építettek ki.

Újabb temetői korszerűsítést hajtott végre a kónyi önkormányzat: urnafalat alakítottak ki. Aller Imre polgármester szerint a megváltozott temetkezési szokások indokolták a kialakítást.

– A temetőre igyekeztünk mindig kiemelt figyelmet fordítani. Ennek szellemében építettünk annak idején előtetőt a kápolnához és térköveztük a területet. Most az urnafal volt soron, amit a ravatalozó közelében, a bejárat mellett helyeztünk el – mondta Aller Imre. Mindezt önerőből.
A községvezető további, önkormányzati forrásból megvalósított beruházásokról is beszámolt. Arról is, hogy megnyugtatóan rendeződött a közétkeztetés ügye a faluban.

Az önkormányzat az étkezőt, a szolgáltató a konyhát alakította ki. Felvételünkön Balatoni Anikó várja a gyerekeket.
Az önkormányzat az étkezőt, a szolgáltató a konyhát alakította ki. Felvételünkön Balatoni Anikó várja a gyerekeket.

– Az új óvodánk építésekor megszűnt a konyha. A közbeszerzési eljárást követően a szolgáltatóval úgy kötöttünk szerződést, hogy a régi oviban alakít ki újat helyette. A vállalását teljesítette, több mint húszmillió forintból készült el a konyha. Hozzá az étkező az önkormányzat tízmillió forintjából épült. Így az iskolások kiváló körülmények között ebédelhetnek december óta. Ezzel a közétkeztetés kérdése hosszú távon megoldódott, illetve egy községi ingatlan, jelesül a régi óvoda, kapott új funkciót – tájékoztatott Aller Imre.

A polgármester hozzátette: a faluban a közelmúltban kiépítették a térfigyelő kamerarendszert. Többször pályáztak sikertelenül, ezért a képviselő-testület úgy döntött, nem vár tovább. Egyelőre hat kamerát szereltek fel, de a hálózat bővíthető. Amint forrást találnak, újabbakat helyeznek ki a közterületekre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutatók a Rábaközről

A helyi önkormányzat, a Civilek Rábapordányért Mozgalom és a Rábaközi Helytörténet-kutatók Társulata… Tovább olvasom