Kisalföld logö

2018. 02. 26. hétfő - Edina -13°C | -2°C Még több cikk.

Megszépült a katolikus templom

A széles körű összefogás eredményeként megújult és megszépült a katolikus templom Pásztoriban.
Szombaton délután a helyiek és a faluból elszármazottak részvételével ünnepséget tartottak Pásztoriban, melynek keretében megáldották a felújított katolikus templomot, felszentelték az új faluzászlót és átvették a megyezászlót.

Hat éve kezdték

A templom felújításáról 2000-ben határozott az egyházközség képviselő-testülete, és még abban az évben elkezdték a munkát. Az első feladat a külső vakolat eltávolítása volt, két évvel később a tetőcsere és a mennyezet megerősítése következett. 2003-ban az eltávolított külső vakolat pótlásával folytatódott a munka, s emellett kiemelt párkányt kapott az épület. Később a belső falfelületre is új vakolat került, és kicserélték a padozatot is. Új nyílászárókat építettek be, a templom előtt díszburkolat készült.

Pályázatból és sok adakozásból

A felújítás összköltsége 25 millió forint. Pályázaton kétmilliót nyertek, a hívek – hazaiak és külföldiek – többéves adományából 4 milliót gyűjtöttek, az összeg többi részét az egyházmegyei hivatal biztosította. A faluból elszármazott vállalkozók munkával, építőanyaggal segítettek.
Papp László körjegyző a templom melletti millenniumi parkban elmondott beszédében a templomfelújítás során tapasztalt összefogást emelte ki, s az önkormányzat nevében köszönetet mondott a rendezvényen jelen lévő Áder János országgyűlési képviselőnek azért a segítségért, amit a rekonstrukcióhoz szükséges források előteremtése érdekében nyújtott.

Az ünnepség további részében dr. Gulyás Zoltán, a megyei közgyűlés tagja átadta a megyezászlót Végh László alpolgármesternek, amit a község címerével ellátott új faluzászlóval együtt Péntek József egykori pásztori, jelenleg fertőszentmiklósi plébános szentelt fel. Azt követően pedig megáldotta a felújított templomot. A rendezvény szentmisével zárult, amelyen Péntek József mondott szentbeszédet és felolvasta dr. Pápai Lajos megyés püspöknek a pásztori hívekhez írt levelét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bodonhelyen megújult a katolikus templom

Hosszú idő után megújulva, megszépülve várja a híveket Bodonhelyen a katolikus templom. A Rába menti… Tovább olvasom