Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Megszépül a gimnázium és a kollégium

Kizárólag állami forrásból újíthatja fel a csornai önkormányzat a Hunyadi-gimnázium és a leánykollégium épületét. A beruházásra 261 millió 758 ezer forint címzett támogatást javasolt a kormány. Az átadást a szeptemberi tanévnyitóra tervezi az önkormányzat.
A csornai Hunyadi János Gimnázium és Szakközépiskola épületének felújítása is szerepel a kormány idei, önkormányzatok számára nyújtott címzett támogatásai között. Már csak az Országgyűlés jóváhagyása hiányzik, és a város 261 millió 758 ezer forintból megvalósíthatja a beruházást.

Papp József sajtótájékoztatója

Papp József polgármester, országgyűlési képviselő a városházán tartott sajtótájékoztatón elmondta: az állami támogatáshoz nem kell önrészt biztosítani. Az ütemezés szerint a támogatásból 30 millió forintot már idén megkaphat az önkormányzat, a fennmaradó összeget 2005-ben utalják a település számlájára.

Címzett támogatások

– Az elmúlt másfél évtizedben még nem volt olyan esztendő, amikor a kormány ilyen nagy számban javasolt volna címzett támogatásokat. Hetvenöt önkormányzat összesen 76,7 milliárdnyi beruházását támogatják, ebből 61,8 milliárd a címzett támogatás, a többi önrész – mondta elöljáróban Papp József. – A csornai gimnázium felújításában szerepel a Szilágyi Erzsébet-kollégium rekonstrukciója is, kizárólag állami forrásból. Az elképzelések szerint idén a közbeszerzési eljárás történik meg, közvetlenül a törvény elfogadása után, de az erre az évre jutó 30 millió forint felhasználását nem tervezzük, azt átvihetjük 2005-re. Jövőre lesznek ugyanis a jelentős munkák, mivel az intézmény feladatellátását nem akarjuk megzavarni.

Jövő ősszel átadás

A polgármester szerint jövőre, a tanév befejezése után mielőbb megkezdik a felújítást, hogy a szeptemberi tanévnyitóval együtt az átadási ünnepséget is megtarthassák. Lecserélik a tetőt és a nyílászárókat, felújítják a homlokzatot, a vizesblokkokat, a tornatermet, de elvégzik az akadálymentesítést is, hogy mozgássérült diákok is tanulhassanak az iskolában rámpák és liftek beszerelésével, a mellékhelyiségek megfelelő kialakításával. Gondoltak a gyengénlátókra is, ezért elütő színű burkolatokat, illetve érdesített felületeket használnak. Papp József hozzátette: a tervek elkészítésére önkormányzati forrásokat biztosítottak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elégedetlen kereskedők Csornán

Az új csornai piactér eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Legalábbis a kereskedők… Tovább olvasom