Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 2°C | 8°C Még több cikk.

Mégsem pályázik Csorna a pálmajori útért

Az úgynevezett pálmajori külterületi út a csornai határ egyik forgalmas szakasza.
A várost az acsalagi határral köti össze, gyakorlatilag gyűjtőútként funkcionál. Amint a többi ilyen út, ez sincs kielégítő állapotban. Az önkormányzat kereste a megoldást, miként lehetne rendbe tenni.
Tavaly pályázati kiírás jelent meg, mely megfelelő lett volna a hét kilométeres szakasz felújítására. Húszmillió forintos önrésszel számoltak a városvezetők, a teljes beruházás körülbelül kétszáznyolcvanmillió forint lett volna.

A tervek elkészültek, ám év végén megváltozott a pályázati kiírás. Az új feltételekkel azonban már nem indulhatott az önkormányzat. Az önrész több mint százmillió forint lett volna, amit a város nem tud vállalni. A városvezetés úgy döntött, hogy nem indul a pályázaton.

Olvasóink írták

 • 7. merzsebet 2012. február 11. 09:48
  „Gyermekkoromban sokat bicikliztem ara szüleimmel,még a Fertő tóhoz is ara kerültünk.Most már elképzelhetetlen hogy a gyerekeimmel ara vágjuk le az utat ,ha egy egészséges biciklitúrát tervezünk,főleg ha a gyereket még szállítani kell.Én sajnálom,de a 100 milla nagyon sok szerintem is.”
 • 6. Goldman 2012. február 10. 17:08
  „Már bocsi, de minek felújítani közpénzből? Azért, hogy a maszek traktorosok a legelső esőnél tönkretegyék? Aki arra akar járni, mert arra van a földje az fogjon össze a többivel és csinálja meg. Nem a személyautósok, motorosok és a bringások csinálják azokat a nagy gödröket. Anno kétszer jártam arra biciklivel, nem semmi volt. Arra viszont még emlékszem, hogy előtte éven jó volt, mert alighanem a tsz megcsinálta.
  Ez is olyan, mint a Rákóczi iskola előtt. Tavaly megcsináltatta az önkormányzat, füvesítették a zebránál levő részt most ugyanúgy fog kinézni, mint volt, mert nincs aki megbüntesse azokat a szülőket akik ráállnak parkírozni. De mit is vár az ember az ilyen szülőktől? Amilyen a szülő olyan a gyerek. Aztán csodálkoznak ha bankautomatát rugdosnak.
  Győrben az ilyenért már kb 5milkát kiosztottak volna.”
 • 5. Jerry 2012. február 10. 12:11
  „Azt hiszem nem ártana egy kis utánna átszámolása annak, hogy egy 7 km hoszú útszakasz miért is kerül 280 millióba? Vagy ide is kétszer kétsávos útat terveztek?Jól számolvaez azt jelenti, hogy 1 km 40 millióba kerül, amivbe az önkormnányzat elsőre 20.millióval szállt volna be.Vagyis a 7 km-ból megépítettek volna 500 m-t.Na már csaka zt sem ártana megvizsgálni, hogy miért is változott meg hirtelena páylázat kiírási feltétele, és azt sme ,hogy kik is építenék meg az utat,hány fő és alvállakozó lenne benne érintett, és hány ilyen olyan közeli cég keresne rajta.szerény számítások szerint ha a város azt a 20 millát feldobnáa helyi laksságnak, már azoknka,akiket az út közvetlenűl érint, már régen autópáyla minőségű,aszfaltozott utat huztak volna arra 7 km-re. Igaz,akkor nem kaphatna sógor,koma meg a fél rokonság a közpénzből, de legalább út lenne.”
 • 4. merzsebet 2012. február 09. 12:12
  „kukszikám olvasd el még egyszer,de lehet többször is.NINCS 1OO MILLIÓ FORINTJA A VÁROSNAK AMI AZ ÖNRÉSZT ILLETI.Meghirdetéskor csak 2O milla volt az önrész /hét kilométeres szakaszról van szó/”
 • 3. kukszi 2012. február 09. 09:50
  „Csak hát a pályázatot tavaly év elején írták ki, ezek szerint ,nem volt elég a felkészüléshez egy szűk esztendő.
  Aki rugalmas volt év vége előtt a pályázatot beadta,nem is kevesen.
  Majd az út mellett lévő fákat eladják és minden marad a régiben.”
 • 2. merzsebet 2012. február 08. 19:40
  „talán jól kellett volna elolvasni a cikket..

  önkormányzat kereste a megoldást az út rendbetételére
  tavaly megjelent a pályázati kiírás
  elkészítették a terveket/önkormányzat/
  év végére megváltoztatták a pályázati kiírást/az önrész több mint100 millió/
  ez már vállalhatatlan anyagi teher
  kinek a hibája?”
 • 1. kukszi 2012. február 08. 12:44
  „Elég régen kiírták már a pályázatot !!!!
  Úgy látszik, sok időt elvett a spekulálás és a tervezés ???
  Hát sajnos itt így mennek a dolgok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy taggal bővül a legénycéh Kapuváron

Az elmúlt hétvégén a Kapuvári Legénycéh ismét legényavatást tartott. A néptánciskolában rendezett… Tovább olvasom