Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Mégsem eladó a húsgyár

A sertéstermelők csütörtöki döntése és a Ringa értesítése után Tóth Ervin, a Ringa rt. elnök-vezérigazgatója visszavonta a kapuvári gyár  eladási ajánlatát.
Ennek indokaként a bérlővel kötött szerződés egyik pontjára hivatkozott. Mint arról a múlt hét péntekjén beszámoltunk, a termelők úgy döntöttek: nem adnak vágóállatot a Kapuvár Hús Rt.-nek. Ezzel akarják elérni, hogy a tulajdonosok által ígért gyáreladást felgyorsítsák.

A döntés után a Ringa rt.  tulajdonosai az eladási szándékot visszavonták. Döntésük indokaként a bérleti szerződés egyik pontjára hivatkoztak. A fordulatról Román Gyula, a Kapuvár Hús Rt. tulajdonosa, bérlő elmondta: a lépés ellenintézkedés, a gazdák döntésére válaszolva.

.
– A tulajdonosokkal történt egyeztetés után úgy döntöttünk, hogy a vágás és darabolás biztonságos és folyamatos működése értelmében a gyárra eladási moratóriumot hirdetünk a bérleti konstrukció első egy évében – mondta Román Gyula.

 Az új kapuvári bérlő az országos sajtóban úgy fogalmazott a konzorciumról, hogy „felhergelt, félrevezetett emberek cselekszenek a saját érdekeik ellen". Ennek kapcsán Molnár István, a konzorcium egyik vezetőségi tagja kijelentette: „Ha  a gazdák saját kezükbe akarják venni a jövőjük alakítását,  miért nevezik őket felhergelt és megtévesztett embereknek." Molnár István leszögezte: a termelői konzorcium egy szakmai befektetővel együtt (akár Román Gyulával is), megvásárolni szeretné a gyárat, a dolgozókat és a várost is bevonva a tulajdonosi körbe.

Ehhez azonban szükség van a már megígért állami garanciavállalásra.  Ez a modell az Európai Unióban már bevált. A konzorciumi vezető felhívta a figyelmet arra is, hogy az intézkedéseik semmiképpen sem a dolgozók ellen irányulnak, mint ahogy ezt többen igyekeznek így beállítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A megelőzés a legjobb gyógymód

A Kapuvári Családsegítő Intézet szakmai rendezvényén a drogfogyasztás és szenvedélybetegségek… Tovább olvasom