Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 19°C | 28°C Még több cikk.

Megrongált betlehemek

Vélhetően január elseje éjjelén egyelőre ismeretlen tettesek ellopták, majd összetörték a kapuvári betlehem egyik figuráját. A kis Jézust formáló figurát több darabban találták meg az önkormányzat közterület-felügyelői tegnap délelőtt.

Egyes darabjai a rendőrlámpák környékén, több apró darab pedig a Fő téren volt szétszórva. Az anyagi kár meghaladja a harmincezer forintot, ám Hámori György polgármester kijelentette, az eszmei kár jóval több, hiszen a figurákat a fiatalon elhunyt höveji festő, Ivánkovics Szabolcs festette meg.

Megrongált betlehemek - Fotó: Turbók Attila

Vandálok azonban nem csak Kapuváron járnak. Vélhetően szilveszteréjjel immár másodszor rongálták meg a csornai betlehemet is. A helyi önkormányzatok mindkét esetben feljelentést tettek a rendőrségen.

Felvételeinken az üres jászol és a kisded Jézus-szobor darabjai.

Olvasóink írták

 • 10. Boobek 2008. január 20. 16:47
  „Csak a 6. hozzászólásig olvastam, de!
  Szerintem a mai fiatalok többsége inkább csak megtűri életében a politikát, ahelyett, hogy "aktív" alakítója legyen... És ez miért is lehet? Korrupció..
  Szerintem.. a mai fiatalok már nem a karácsonyt látják annyira a karácsonyban.. És ez miért is lehet? Mert ma már a karácsony az üzletről szól, az ajándékokról, a pénzszórásról, és nem arról mint régen.. És ez miért is lehet? Hát ez így alakult, én sem tudom:-), de ebből kifolyólag a betlehemet sem tisztelik annyira a mai fiatalok, mint a régiek/mostani nemfiatalok..
  Másrészt! Én ismerem az elkövetőt, sokan mondták neki, ne adja fel magát.. mégis megtette.. Ez miért is lehet? Fidesz? MSzP hatás? döntse el mindenki maga, de ehez semmi köze... ez politika.. Formálja az embert, nyomorba tud dönteni, de nem ezért történt ez...
  A rejtéjes elkövető enyhén szólva ittas volt.. mert hát mikor máskor, ha nem szilveszterkor.. A szobor meg hogy tört össze? énsem tudom, sőt ő maga sem.. ahogy emlékszem, kivitte a poén kedvéért (tudom, most így nem vicces) és kiesett a kezéből, tehát nem az volt a fejében, hogy "Hú! Én most összetöröm a betlehemet!"
  Ha maguk még mindig úgygondolják, hogy egy sátánista MSzP-s volt.. Hát gratulálok uraim, hölgyeim...
  ui.: a Fideszre szavazott, én meg az emailcímem véletlenül elírtam..”
 • 9. titi 2008. január 06. 10:52
  „Most olvasom a következő cikket:
  http://www.kisalfold.hu/rabakozi_hirek/onkent_feladta_magat_a_betlehem_rongaloja/2042596/
  Úgy látom megmozdult benne a lelkiismeret.Még lehet belőle egy tisztességes ember.
  Szerintem egy jó pont a médiának!”
 • 8. titi 2008. január 05. 18:36
  „Gyerekek!
  Nem lesz abból nekem bajom hogy nem vagyok zsidó,buzi,vagy MSZP-s?
  Megjegyzem,el kell hogy keserítselek Dr Fodor úr,de az egyik lehetséges Gyurcsány utód éppen a szegedi izzig vérig komunista fattyú polgármester.Ő nagyon is esélyes.SAJNOS!Nagyon nyomja a őt a Bandájuk!Ne feledd nekik a karácsonyfát még a télapó hozta!
  Szerintem az aluliskolázottság és a primitív család a FELELŐS.
  De merem állítani ha gyerekkorában elmentek volna a tanítónénivel egy betlehemet megnézni,meghitten énekelni,esetleg egy meleg teát megittak volna előtte,imádkozásra nem is merek gondolni,biztos vagyok benne hogy az az ember ilyet nem tenne.
  De mikor ezek az "állatok" gyerekek voltak,hol volt betlehem?”
 • 7. Fernando Torres 2008. január 05. 15:17
  „Éppen a gyurcsány elvtárs, a hiller elvtárs, meg előtte a magyarbálint elvtárs teszi/tette tönkre a nevelési elveket, záratja be az iskolákat, lehetetleníti el az oktatást, vezeti be a tandíjat,hogy csak a saját fattyaik tudjanak tanulni,ezáltal később érvényesülni!Az egyszerű ember vidéken meg dögöljön meg!Összefogni ezekkel, akik apáink,nagyapáink tömegébe lövettek, becsületesen megdolgozott javaikat elvették, elhazudták a múltat, és hazudnak azóta is, akik tiporják a magyart?Magyarország soha nem volt és nem lesz liberális ország!”
 • 6. truthteller 2008. január 05. 12:06
  „Én még mindig azt állítom, h ez az eset nem hozhatóösszefügésbe a politikával. De ha már politika..
  Nézd meg az szdsz-t. elméletileg a liberális párt. nem attól lesz liberális, hogy pl. melegházasságot akar vagy legalizálni akármilyen dorogot..hanem a gondolkodásmódja miatt..na én ezt vhol nagyon nem látom. csak van egy-két felkapott szlogen amit hangoztatnak, azért, h ne a valós dolgokkal kelljen foglalkozni...
  A liberalizmus nekem azt jelenti, h bizonyos dolgokat megengedünk. de amit nem azt kőkeményen tiltjuk illetve büntetük.
  Fiatalok nevelése: amíg a tanítok/tanárok kezéből kivesznek minden eszközt, amivel nevelni lehetne, akkor ott vmi gáz van..El kéne dönteni h megtartjuk e évszázados nevelési elveinket vagy cserélünk e vmi jobbra (rosszabbra?).
  Csatlakozom Reálishoz, fogjunk össze a nemzet érdekében minden téren!”
 • 5. reális 2008. január 04. 20:55
  „Fernado Torresnek igaza van! Sajnos a rombolásnak sok köze van a mai politikához. A liberálisnak nevezett, de anarchista, szabados azaz minden érteket leromboló ideológia az oka, hogy egyes fiataljaink ide jutottak, hogy még a Betlehemi Kisded sem szent nekik. Ilyen viselkedésre becsületes ember nem képes! Ez borzasztó! De nem a tiltás a megoldás, hanem a fiatalok nevelése. Sajnos ez a Torres által felsoroltak nem érdeke. Nekik fogyasztó, vásárló kell, aki nem gondolkodik. Mert nem a gondolkó, értelmes magyar fiatalok nevelése az ő érdekük! Aki még tud gondolkodni és akinek fontos a magyar fiatalság és a magyar jövő fogjon össze4”
 • 4. Fernando Torres 2008. január 04. 11:52
  „Azért kevertem bele a politikát, mert a politika a legnagyobb felelős!A marihuána fogyasztását szorgalmazó szdsz, a melegséget, mint erényt feltüntető liberalizmus, az istentagadást, istenkáromlást támogató mszp mind felelős az ilyen dolgokért! Mikor jönnek rá az illetékes elvtársak,hogy minden olyan dolgot,ami megrontja,megzavarja a fiatalokat, be kéne tiltani! Nem liberalizálni, nem engedni, tiltani!Dehát ilyen kuncéknak,kókáknak, horvátágneseknek, gyurcsányoknak nem ez az érdeke!”
 • 3. truthteller 2008. január 03. 22:27
  „Szerintem ennek a vandalizmusnak semmi köze a politikához, de még a vallásossághoz sem. Egyszerű huliganizmus..”
 • 2. Fernando Torres 2008. január 03. 19:35
  „Hát én annyit hozzáfűznék, hogy Kapuvár túlnyomórészt polgári, jobboldali, fideszes, zömében istenfélő emberek városa!Nézzék meg a szavazásokat! Aki ezt a szörnyű tettet végrehajtotta, az valószínűleg ittasan, nem az itt felsorolt tulajdonságokkal rendelkező valaki volt!Lehet,hogy kábítószer hatása alatt álló szdszes volt, vagy istenkáromló, meleg mszps!”
 • 1. Dr. Fodor András 2008. január 03. 18:05
  „Az Elvtársak közöttünk járnak... Aligha véletlen, ami Csornán, Kapuváron törtyént: nem más ez. mint a pár nappal korábbi szegedi példa követése. Tudni kell, hogy Szegeden, Pol Pot megye (más néven Komócsinország) fővárosában, ahol karácsonykor felgyujtották a Betlehemet és a Fogadalmi Templom kapuja is megsérült, a politikai felállás a következő: A Szegedi Pedagógiai Főiskola korábbi rettegett párttitkárának, Kozma elvtársnak a két fia közül az egyik az egyik legvéresebb szájú MSZP képviselő, s egyben polgármester-helyettes, a másik pedig - 2007-től.a Katolikus Teológiai Fősiskola Rektora, noha nincs is teológus végzettsége. Elődjét, a teológia professzort kényszernyugdíjazták. A város polgármestere egy bavallottan homoszexuális kommunista. Amíg ezek vezetik az országot, a Sátén uralma alatt élünk. A magyar nép búnhődik, amiért ismételten rájuk szavazott... Gondolja ezt végig mindenki. Fodor A”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Örömteli év végi útjavítás

Barbacs - A Kisalföld írása után kijavították a Kossuth utca burkolatának hibáit. Az ott élők… Tovább olvasom