Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Megrepedt a gázcső Kapuváron

Szombaton éjszaka a kapuvári Deák utcában egy személyautó nekiütközött egy lakóháznak és eltörte az épület oldalán húzódó gázcsövet. Majd két órán át sisteregve ömlött a gáz, 27 lakót ki kellett két órára telepíteni.
A kapuvári Deák Ferenc utca sarkán lakó, egyedül élő Pajer Gyuláné szombaton éjszaka csattanásra ébredt. Azt gondolta, a ház előtti műanyag hulladéktárolóknak hajtott egy autó. Nem sokkal később tele lett az utca villogó rendőr- és tűzoltóautókkal, majd rendőrök keresték az asszonyt. Gázmérgezés- és robbanásveszély miatt el kell hagynia a házat. Pajerné szomszédjáéknál, Nagyéknál keresett menedéket, ott tudta meg, hogy mi történt.

– Csattanást hallottam – mondja Nagy Tamás. – Szaladtam ki az utcára, a hang irányába. Utólag kiderült, egy autó hajtott neki a gázcsőnek. Olyan hanggal tört a szabadba a földgáz, hogy amikor a rendőröknek telefonáltam, alig értették, hogy mit mondok.

A kapuvári tűzoltóságon szombat éjszaka Takács Tamás hadnagy volt a szolgálatvezető parancsnok, ő vette a riasztást. Molnár Sándor tűzoltó százados robogott ki társai-val a helyszínre.

A 12-es számú házat ugyan most nem lakják, de olyan mértékű volt a gázömlés, hogy veszélyeztette volna a szomszéd épületekben lakókat is. A riasztást követően rendőrök, tűzoltók, majd az áramszolgáltató, később pedig a gázszolgáltató emberei olyan összhangban dolgoztak, mintha csak számítottak volna az éjszakai rendkívüli eseményre. Miután a gázvezetéket nem tudták elzárni, várni kellett, míg az Égáz Rt. munkatársai Sopronból megérkeznek.

Addig arról gondoskodtak, hogy áramtalanítsák az utcát. És persze sorra járták a szomszédokat, akiknek el kellett hagyniuk bizonytalan időre otthonukat. Egy mozgássérülthöz a mentőket riasztották, az illető férfi az utca végén, meleg kocsiban várta ki, míg elmúlik a veszély. Ez két órába telt. Ezt az időt egyesek az utcán, a szabadban töltötték, voltak, akik rokonoknál éjszakáztak.

– Színházi közvetítést néztünk a tévében – mondja a szombat éjszakáról Mentes Kálmánné. – Ekkor kopogtattak, hogy öltözzünk, mert ömlik a gáz a szomszédban. Az ember persze hogy félni kezd, különösen, amikor éjszaka történik ilyesmi. Nem volt kellemes két óra, de hál’ istennek, nem történt baj és utólag ez a fontos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

83 milliós a keret

A megyei közoktatási közalapítványnak idén 83 millió forint áll rendelkezésére, hogy segítse a megye… Tovább olvasom