Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Megoldódott Laura utaztatása

Csorna - Egy betegszállító cég utaztatja a csornai Horváth Laurát és édesanyját a fővárosba és haza. A Kisalföld írása után a beteg kislányon és szülein olvasóink is segítettek.

A Kisalföld írása után megoldódott Horváth Laura utaztatása a fővárosba és vissza. Mint arról beszámoltunk (Még fél év harc a leukémia ellen – Kisalföld, 2009. január 19.), a csornai, tizenöt hónapos kislány leukémiás, Budapesten a SOTE gyermekklinikáján kezelik. Szüleinek nagy gondot okozott a kislány állandó utaztatása. A költségek alaposan megterhelték nemcsak a családot, de a segítőkész rokonságot is.

Laurát és édesanyját a nagyobb testvér, Regina és a családtagok várták otthon.
Laurát és édesanyját a nagyobb testvér, Regina és a családtagok várták otthon.

Miután cikkünk megjelent, dr. Hegyi Katalin kónyi háziorvos, az Optima betegszállító cég vezetője kereste meg a Kisalföldet, illetve Laura édesanyját is. Mint kiderült, a beteg kislánynak, illetve édesanyjának jár az ingyenes szállítás. Ehhez mindössze egy szállítási utalványt kell kérniük Budapesten a kezelő-, Csornán a háziorvostól. Horváthné Kontó Csilla, Laura édesanyja arról számolt be lapunknak, hogy most már az Optima járművével érkeztek haza és vissza is a cég viszi őket.
– A Kisalföld írása után nagyon sok adományt kaptunk – fogalmazott az édesanya. – Sokan álltak mellénk a bajban, ismerősök, ismeretlenek egyaránt. A számlánkra közel 200 ezer forint támogatás érkezett, de készpénzt is juttattak el hozzánk. Sokan a testvéremnek adták oda, de gyűjtenek számunkra a közintézményekben is. Segített a férjem munkahelye, gyűjtöttek a barátai. A kistérségi társulás szociális központja jótékonysági rendezvényt szervezett. Mindenkinek köszönjük, aki bármilyen módon igyekezett könnyíteni nehéz helyzetünkön.
A Horváth családnak tehát jól jött a támogatás, mert szükségük is lesz rá. Tudják, még hosszú út áll előttük, ami nemcsak lelkileg lesz megterhelő, de anyagilag is.

A kis Laurának pedig testi erejére, kitartására is szüksége lesz, hogy sikerrel vívja meg a harcot a betegséggel. – Amikor legutóbb visszautaztunk a klinikára, a májfunkcióértékei nem voltak megfelelőek. Laura nagyon rossz állapotba került, emiatt nem kaphatta meg a kezelést. Miután az értékek némiképp normalizálódtak, hazajöhettünk néhány napra – beszélt kislánya állapotáról is Horváthné Csilla. – Minden ilyen alkalom öröm nekünk, hiszen ha rövid időre is, de együtt lehetünk csornai otthonunkban. A nagyobbik lányom és a férjem is nagyon hiányzik a kórházban töltött napokon. De ki kell tartanunk, erősnek kell lennünk, mert a kislányunk számít ránk.

Aki úgy gondolja, hogy segíteni tud Horváth Laurának és szüleinek, a csornai Szociális és Gyermekjóléti Központ által a Kereskedelmi és Hitelbankban nyitott, 10403318-84485553-48491000-ás számlaszámra fizetheti be támogatását.

Olvasóink írták

 • 6. lolita 2009. február 06. 10:34
  „Kivanom hogy minel elöbb felepöljön Laura es egy boldog gyermekkora legyen egeszsegben csaladja köreben,szülöknek kitartast ebben a nehez idöben!”
 • 5. matriné 2009. február 03. 13:30
  „Hát az ima nem fog segíteni az biztos! Az csak annyit ér mint a társadalom biztosító e rendszerben! T.b. Az az tolvaj banda! Természetesen azokkal az "illetékesekkel" együtt, akiknek esze ágában sincs a társadalombiztosítót utasítani a gyógykezeltetés minden szakaszára úgy a szállításra is. Főleg akkor amikor a társadalombiztosítóhoz szinte számolatlanul özönlik a dolgozóktól, és munkáltatóktól is a befizetett pénz.
  Az meg külön megér egy misét, hogy a Gyurcsány meg pontosan ezt a bevételt akarja csökkentetni amikor! Tehát az is várható, hogy a betegek még kiszolgáltatottabbak legyenek! Cél talán az e rendszerben, hogy csak a pénzt bezsebelni és hagyják elhalni a betegeket, ha nem lesz, aki önként segít rajtuk?”
 • 4. hajracsorna 2009. február 03. 09:52
  „Nagyon csípem kackac hírekhez vonatkozó vicceit és -hol irónikus, hol elgondolkodtató- beszólásait. És ez is nagyon ide passzolt! Én mindenesetre imádkozom Lauráért.”
 • 3. kackac 2009. február 03. 08:59
  „Rajt van a képen a megoldás: IMA”
 • 2. Kabóca 2009. február 03. 08:04
  „Gyors gyógyulást és boldog gyerekkort kívánok Laurának.
  Azt viszont furcsállom, hogy eddig senki nem világosította fel a családot, hogy jár nekik az ingyenes betegszállítás.
  Valaki mulasztott, és ez a családnak sokba került.”
 • 1. hajracsorna 2009. február 02. 23:37
  „Gratulálok a csornaiaknak az összefogás újabb szép példájáért! Laurának pedig egészséges és vidám életet kívánok, a családjának pedig kitartást és sok nyugalmat!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A neheze még csak most jön

Csorna - Dr. Vargha András radiológust nevezték ki a csornai Margit Kórház igazgató főorvosává.… Tovább olvasom