Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Megoldást az elkerülőút jelenthet

Csorna - A városban nem lenne József Attila utca ügy, ha a Csornát elkerülő utat már megépítették volna – állítja Turi György.
– A József Attila utcaiak gondját egyvalami oldhatja meg igazán: a várost elkerülő út megépítése – reagált Turi György polgármester a Kisalföld keddi írására (Az utcalezárásokra is felkészültek, Kisalföld, 2008. július 29.). Abban az utcabeliek a nagy átmenő forgalomra, a tűrhetetlen állapotokra panaszkodtak. A polgármester elismeri: megoldást kell találni a kérdésre.

– A várost terhelő hatalmas átmenő forgalom az oka a panasznak – mondta Turi György. - Sokan észrevették, hogy ezen az útvonalon kikerülhetőek a körforgalmak, illetve a rendőrlámpák.

A József Attila utcaiak gondjára, az átmenő forgalom megszüntetésére a városvezetők is keresik a megoldást.
A József Attila utcaiak gondjára, az átmenő forgalom megszüntetésére a városvezetők is keresik a megoldást.

Az utcabeliek gondjait már korábban is próbáltuk megoldani. Felvetődött, hogy az utcát a Mátyás király utcai kereszteződésig tesszük egyirányúvá, ám a balesetveszély miatt ez nem lehetséges. Legutóbbi döntésünk előtt nem néztünk utána elég alaposan az intézkedés következményeinek.

A Kossuth utcából ugyanis, amerre a mezőgazdasági gépek közlekedhetnének, lehetetlen a Zöldfa előtti szervizútra kanyarodni. Ugyanígy visszafordulni sem tudnának a József Attila utcára.

A polgármester elmondta: a testületi döntés felülvizsgálatára ösztönözte a városvezetést a gazdák kérelme is. Turi György kiemelte: nemcsak a szomszédos utcákban, de a József Attila utcában élő termelők is jelezték, hogy lehetetlenné teszi az egyirányúsítás közlekedésüket.

– A szeptemberi ülésen visszatérünk a kérdésre. Jelenleg egyetlen megoldás mutatkozik: a Közút kht.-t rábírjuk arra, hogy a Kossuth utcából engedélyezze a mezőgazdasági gépek kifordulását a 85-ös és 86-os főutak közös szakaszára – fogalmazott Turi György.

– Bármilyen intézkedésünk azonban csak tüneti kezelés. Végleges megoldást az elkerülő megépítése jelenthet – jegyezte meg.

Olvasóink írták

 • 12. Lacikó 2008. augusztus 02. 08:37
  „A város már most is béna!A nagy ebek helyben szedik a lóvét,a többi meg dögöljön meg.Aki nem látja az vak.”
 • 11. Putyilov 2008. július 31. 07:01
  „Akkor nemsokára a Bartók Bélán lesz lezárás,mert a mg-i gépek csak arra tudnak átmanni a város északi részére.
  Tök jó lesz,mert akkor bedugul majd az egész város,és meg is bénul.”
 • 10. Hm 2008. július 30. 20:58
  „Azzal maxi egyet értek, hogy szeretett városunk katasztrófális közlekedési viszonyain segíteni kellene. Csak mondom, hogy az a sokat emlegetett elkerülő is meglenne, ha két nagybecsű képviselőnk tett volna érte valamit az elmúlt években. Mert a szövegen kívül semmit. Csorna közlekedése nem városi ügy akkor, amikor a fél Európa rajtunk megy keresztül. A J. Attila utca csak egy porszem a teljes problémában, amit kicsit túl is lihegünk.”
 • 9. 2004a 2008. július 30. 18:37
  „Üdv!

  Azt hiszem abban mindenki egyetért, hogy Csorna közlekedése már régóta katasztrófa, és egyre nagyobb káosz lesz. Igazi megoldás csak az elkerülő, vagy elkerülők lehet(nek).

  Nem tudom hányan tudják, hogy a Csornát elkerülő többsávos szakasz már meg volt tervezve az Orbán-kormány idején (most a szocik fújjolhatnak de igaz), már a nyomvonal is meg volt szabva. 2004-ben kezdődött volna az építkezés.

  Csak jött a kormányváltás, Medgyessy és a 100 napos pénzszórás, meg a többi, amibe ne is menjünk bele.”
 • 8. pan.cser 2008. július 30. 11:47
  „Sokat járok arra, tényleg kataszrófa Csorna. A legrosszab az, hogy a vasúton nincsenek átjárók csak egy. Nincsenek párhuzamos utcák sem amelyek jó minőségűek lennének. Ha kamionok maradnának a Fő úton, a személykocsikat meg elvezetnék a párhuzamos utcákban, sokat segítene. Mondjuk egyirányú közlekedés párhuzamosan Sopron irányába az egyik oldalon, Győr felé a másik oldalon a szgk.-nak! Tudom ez is iszonyú pénzbe kerülne, de ez is egy ötlet!”
 • 7. sziszifusz 2008. július 30. 10:37
  „Értelmes írás mindig értelmes hozzászólásokat vindikál.
  A minap az artézi kútról olvastunk összeszedett,nem kusza,nem hamis nosztalgiázó igaz sorokat.Most a József Attila utca hozta el nekünk a mintát:sokan észrevették elkerülhető a rendőrlámpa és a körforgalom.”
 • 6. miro132 2008. július 30. 10:03
  „2 : 86 os vasuti atjarotol uj utcat nyitni sopron iranyaba es csorna es farad kozott kivezetni a 85 re”
 • 5. miro132 2008. július 30. 09:53
  „Mindig nagyon egyszeru kifogast kertesni es a masikra mutogatni. Hol van az onkormanyzat telepulesfejlesztesi terve ? Hol van abban egy atfogo kozlekedesfejlesztesi terv ? Attol tartok sehol. Evek ota no a forgalom de a helyett hogy uj utcakat es uatakat nyitottak volna, megepitettek ezt a ket korfargalmat ami a dugokert a felelos. Mar reges regen a kovetekezoket meg kellett volna lepni :

  1, visszabontani a korforgalmakat es jelzolampas keresztezodesse alakitani oket
  2, A 85 os on levo vasuti atjaro mellett uj utcat nyitni sopron irtanyaba es kiscsornanal kivezetni azt a 85 osre.
  3, A hegyeshalmi vasut mellett 85 -os tol (talan a barbacsi uttol) uj utcat nyitni es ossze kotni a koztarsasag utcaval.
  4, Az andrassy ut egyiranyusitasat megforditani es igy lehetosegt adni a varos elkerulesere.
  5 elkeszitetni a terveket arra hogy a 86 os csatarimajor utan csorna es farad koze keruljon kivezetesre. ( onnan az uj vasut melleti utcan pedig el tudna erni a 86 os vasuti atkelot..”
 • 4. HáTé 2008. július 30. 09:52
  „Csorna a forgalom miatt élhetetlen, járhatatlan. De ettől még nem kell senkit sem "lebuzerátorozni". El kell fogadni, hogy valahol a traktornak is mennie kell, sőt a kamionnak is, a kerékpárnak is. A közlekedési kultúra ott kezdődik, hogy át kell nézni a sógorokhoz. Traktornak külön út a közúttal párhuzamosan. Nálunk a "globális" közlekedési kultúra van a béka s...gge alatt. Ha drága autója van, azért nem tud viselkedni. Ha traktor, az a baj. Ha kamion, az a probléma. Mi lenne, ha mindenki elkezdene normálisan közlekedni és erre alkalmas utak is lennének? Csak tudnám, hol kellene ezt elkezdeni, a tyúknál-e avagy a tojásnál...?”
 • 3. csekkk 2008. július 30. 09:01
  „Csorna közlekedésére egy szó illik: katasztrófa. A két főút akkora forgalmat generál, ami az összes utcára hatással van. Elkerülőről meg csak beszélnek, de amíg egyetlen kapavágás sem történik, a helyzet nem változik meg.”
 • 2. Dunakutya 2008. július 30. 08:29
  „T. Kresz!
  Amit írtál nagyon messzi van a realitástól kivéve talán a 7.5 es táblát.
  Viszont te biztos mindig 50 el mész a Kossuth u. és a körforgalom közt, de ha egyszer kipróbálnád milyen kellemes átjutni mezőgazdasági géppel Csornán biztos más lenne a véleményed!”
 • 1. Kresz 2008. július 30. 07:52
  „Már csak az kéne! Nem elég traktoros buzerátor lassítja a forgalmat? Ha a városon keresztül mennének akkor mind a két sávot elfoglalnák. Csináljanak maguknak a határban a földjükön telephelyet ha már szélerőművet nem engednek oda építetteni, mert "kiszárad" a földjük. Azt senki nem veszi észre, hogy ezek (is) teszik tönkre az utat? Ki látta valamelyiket is, hogy letakarította volna a sarat mielőtt a műútra mennek?
  Az meg a másik....ha jól tudom 7.5 tonnás tábla van kitéve. Jó néhány traktor ezt meghaladja a szerelvényével együtt. Vagy ezeket nem lehet büntetni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrből közvetítik a munkát

Csorna - Nem könnyű a diákoknak Csornán. Nyáron, ha munkát szeretnének, el kell menniük Győrbe,… Tovább olvasom