Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Megnyitott a kapuvári inkubátorház - fotók

Egy tavaly decemberben alakult magyar céggel nyitott meg szerda délután a kapuvári ipari park inkubátorháza.

Egy határon átnyúló, magyar–szlovák együttműködési program keretében 433 ezer eurós támogatást kapott a város, melyből többek közt az ipari parkban létesítettek egy, a kezdő vállalkozások indulását megkönnyítő, úgynevezett inkubátorházat.

A forrást közös inkubációs szolgáltatások kialakítására fordíthatják, amelyhez 22 ezer eurós önerőt is biztosított Kapuvár. A projektet a csallóközi Nagymegyer (Velky Meder) partnertelepüléssel közösen valósítják meg, amely további összesen 173 ezer eurós támogatást kapott a közös projekt szlovákiai beruházásaira. A kapuvári inkubátorházat szerda délután adták át egy decemberben, osztrák tulajdonossal alakult magyar cégnek.

A Franz Holczbauer Hungária Kft.-nek. Ahogy Marc-André Perret ügyvezető a Kisalföldnek elmondta, a friss vállalkozás háztartási gépek szervizelésével, javításával foglalkozik, jelenleg alig féltucat frissen felvett dolgozóval.

Fotó: Jerkó Gyula


 – Mindenképpen egyfajta ugródeszkának tekintjük a kapuvári beruházást, melyet a következő évek során szándékunkban áll bővíteni - mondta az ügyvezető. Hangsúlyozta, a kezdő szerény dolgozói létszám csak egy keretet biztosít munkájukhoz, hiszen a megrendelő igényei alapján, úgynevezett dömpingmunkákat végeznek, ami néhol több dolgozót, néhol akár hétvégi munkavégzést is feltételez. A cég az inkubátorház alsó, négyszáz négyzetméteres szintjét bérli.

Az átadón jelen lévő Nemes Zsolt, a bécsi magyar nagykövetség tanácsosa kijelentette, a most kezdő kapuvári vállalkozás az első példája annak, melyben a nagykövetség a határmenti települések gazdasági együttműködését erősíti.

 – Úgy vélem, az FH csoport rábaközi megjelenésével további kis- és középvállalkozások nyithatnak a térség felé, melyhez Bécsből minden segítséget megkapnak tőlünk - mondta a nagykövetség tanácsosa.

A szerdán megnyitott inkubátorházzal kapcsolatban Németh D. László, az üzemeltető Kapukom Kft. ügyvezetője elmondta, az épület alsó, legnagyobb termét kapta meg a kezdő vállalkozás, az alsó szint irodáiban a közeljövőben tanácsadó és egyéb irodákat nyitnak. – Az épület felső szintjét a jelenleg is futó pályázatból nem tudtuk egyelőre befejezni, más pályázati forrásokat keresünk a felső irodasor kialakítására - tette hozzá Németh D. László.

Olvasóink írták

 • 9. nemjani 2012. szeptember 28. 19:20
  „:) Gondoltam, hogy nem adjátok le! :)”
 • 8. enesei 2012. szeptember 28. 10:53
  „Ejnye mán! Inkubátorház meg bögatya? Nem skizofrén itt valaki? (De hogy tudathasadásos, az olyan biztos, mint hogy a mazsorettek okt. 23-án is vidám mosollyal fogják libbenteni kurta szoknyácskájukat.”
 • 7. enesei 2012. szeptember 27. 15:30
  „6.
  De! Mihelyt a pályázaton az áll, hogy "Kézilabdapályára, vagy tanmedencére gyerekeknek és fiataloknak". Ezen a pályázaton az a cimke állt, hogy "Inkubátorház". :-)”
 • 6. lakó1 2012. szeptember 27. 13:08
  „Nem lehetett volna ehelyett egy kézilabdapályát vagy egy tanmedencét csinálni a kapuvári gyerekeknek,fiataloknak? Olyan rossz mozgásúak,fele meg nem tud úszni !!!!”
 • 5. enesei 2012. szeptember 27. 12:58
  „4.
  Én is igy tudtam. Tehát nem egyszerüen egy üzemcsarnok/épület/ház, amit piaci feltételek mellett bármely vállakozás bérelhet, hanem olyan (EU/önkorm./miniszt.)támogatott infrastruktúra, amit bizonyos kezdö vállakozások bizonyos feltételek mellett, (valsz.) a piaci feltételeknél kedvezöbb feltételekkel vehetnek meghatározott idöre igénybe.
  Az emlitett 1. (törölt) cikk azonban nem ezt sugallta: Megépült egy erösen támogatott csarnok/ház, amit bérel egy osztrák cég magyar leányvállalata. Pont. Konkluzió: Lehet, hogy valaki, aki arra nem jogosult, egyszerüen kedvezö feltételek mellett jutott bérlethez? Lehet, hogy csak a cikk volt hiányos, ezért félreérthetö. De mentségemre legyen mondva, eme féltekén már mindenre és minden ellenkezöjére is volt már példa.”
 • 4. hajókabinajtóhajtogató 2012. szeptember 27. 12:20
  „enesei: Az inkubátorház analóg módon megegyezik a csecsemőknél alkalmazott inkubátorral. Célja hogy a kezdő vállalkozást segítse megerősödni, nöni, s ezáltal "könnyebbséggel" tud majd saját lábra állni.”
 • 3. enesei 2012. szeptember 27. 09:33
  „Akkora házat terveztünk, hogy a rendelkezésre álló (-bocsátott), rászánt pénzböl nem tudjuk befejezni. Eleve rossz volt a tervezés? Vagy idöközben lett kevesebb a pénz? (Hova lett?) Felelös gazdálkodás! (Vállveregetés.)”
 • 2. enesei 2012. szeptember 27. 09:14
  „A cikk elsö verziója még arról szólt, hogy az egész inkubátorházat KIBÉRELTE egy osztrák cég magyar leányvállalata. A cikk hamar kicsrélödött, de igy is megtudhattuk, hogy projekt féligkész állapotban van. Hurrá! De mi is az inkubátorház definiciója?”
 • 1. alekínyó 2012. szeptember 26. 22:29
  „no comment...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészségnap Gártán

Dr. Adorján Előd Huba háziorvos szervezésében egészségnapot tartanak Gartán szombaton délelőtt fél… Tovább olvasom