Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Megmentették a kultúrházat

Öntésmajor - Hatszáznegyvenezer forintból végül sikerült megmenteni a kultúrházat az összedőléstől. Eltűnt a hatalmas rés a falról, és a hét végén már jótékonysági bált rendeznek az épületben.
Tavaly decemberben már attól tartottak az öntésiek, hogy az első nagyobb hó összenyomja a homlokzatán megrepedt kultúrházat. A rés akkora volt, hogy a helyiek kiláttak rajta az utcára.

A több mint ötszázezer forint úgynevezett címzett támogatás a fenntartó Rábaközi Művelődési Központ kasszájában volt, s már megkötötték a vállalkozóval a szerződést, aki azt ígérte: december 20-ig befejezi a munkálatokat. Hiába azonban a szavak: nem készült el az öntésmajori kultúrház.

Sőt, hozzá sem láttak a munkálatokhoz. A határidő lejárta előtt néhány nappal a kivitelező levélben közölte, visszamondja a megbízást. A javításra szánt összeg pedig visszakerült az önkormányzathoz.

Január elején aztán az Öntés Jövőjéért Alapítvány vezetője talált egy másik vállalkozót, aki a hét elejére végzett a javítással, így szombaton már az épületben bálozhatnak az öntésmajoriak.

Korlátra gyűjtenek
Az Öntés Jövőjéért Alapítvány szombaton este hat órától a kultúrházban rendezi második jótékonysági bálját. A bevételéből és az adományokból idén fakorlátokat készíttetnek az orvosi rendelő és a templom előtti járda mellé. A bálra a belépő 1500 forint (vacsorával, műsorral). Jelentkezni a 30/262-2052-es számon lehet.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Havi egymillió az alapítványi iskola működéséhez

Vitnyéd–Rábaköz - Az érdekelt önkormányzatok anyagilag is hozzájárulnak a településeken működő… Tovább olvasom