Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Megmaradtak a Ringa-húsboltok

A Ringa jobb napokat is látott mintaboltjaiban a válságos napokban akadozott a húsellátás. A húsgyár sorsának rendeződése után napjainkban megújult tulajdonosi szerkezetben és új árukészlettel dolgoznak tovább.

A kapuvári húsgyár körüli huzavona nem hagyta érintetlenül a Ringa-márkaboltokat sem. A gyár leállítása idején akadozott a tőkehúsellátás és hiányos volt a késztermékkészlet is. Napjainkra a bolthálózat a Pick Szeged Rt. érdekeltségében maradt, üzemeltetésére létrehozták a Ringa Üzletlánc Kft.-t, amely a továbbiakban működteti a kapuvári, soproni, csornai, mosonmagyaróvári, valamint a három győri üzletet is.

Szeptember óta gond volt a tőkehússal, s ez rányomta a bélyegét a Ringa-boltok forgalmára. Varga István, a kapuvári bolt vezetője elmondta:
– A kapuvári vágás leállásának idejére a boltok tőkehúsigényét a Pick biztosította, sajnos apróbb fennakadásokkal. A nagyobb mennyiséget vásárló partnereink időlegesen elfordultak tőlünk. Mivel ezek a boltok nagy szerepet játszanak a lakosság ellátásában, az elmúlt másfél hónap történései nem vetettek kedvező fényt a Ringára. Október közepén azonban sikerült megegyezni a Kapuvár Hús Rt.-vel a tőkehús és egyéb darabolt áru szállítására, így a továbbiakban nincs akadálya a megszokott termékkínálatnak.

A megyei boltok vezetői szerint a minőség a régebbi kapuvári gyártás minőségével teljesen megegyezik, így talán visszaállítják a bizalmat a boltok iránt. A Ringánál tapasztalható leépítések ellenére a bolthálózat dolgozói a helyükön maradtak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tulajdonszerzés szándéka megmaradt

A sertéstermelői konzorcium legutóbbi ülésén megfogalmazódott: eddigi kudarcaik ellenére sem… Tovább olvasom