Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Megmarad a vasútvonal is, felüljárót építenek Csornán

Csorna kormánypárti országgyűlési képviselője, Gyopáros Alpár úgy véli, 2013 végére elkészül a várost elkerülő út első üteme. Dolgoznak a második előkészítésén is.

˝Ha minden a tervek szerint alakul, 2013 végén már autózhatunk a csornai elkerülőúton˝ – jelentette ki Gyopáros Alpár. A város országgyűlési képviselője arról is beszélt, hogy megmarad a Csorna–Pápa vasútvonal, jó esély van arra, hogy vasúti felüljáróval.

A politikus a Győr és Szombathely közti útfejlesztések egyes ütemeiről tájékoztatott. A beruházásokat úgy jellemezte: felgyorsultak az események.

– Az első ütemben a 86-os és 85-ös főutak északkeleti, illetve délkeleti átkötése valósulhat meg. Az ingatlanszerzés, kisajátítás csaknem százszázalékos. A régészeti feltárás előtt állunk, ami körülbelül százezer négyzetméternyi területet érint. Optimális esetben 2012-ben már megkezdődhet a kivitelezés.

Az elkerülő délen Szilsárkány és Csorna között, a kapuvári kereszteződés közelében ér ki a 86-os főútra.
Az elkerülő délen Szilsárkány és Csorna között, a kapuvári kereszteződés közelében ér ki a 86-os főútra.

A politikus hozzátette: mire a régészek végeznek, minden egyéb engedélyezési, közbeszerzési eljárás lezárul. Ha így alakul, akkor 2013 végére elkészül az elkerülő első üteme. A Csorna–Pápa vasúttal kapcsolatban még hozzátette: a kormány hosszú távon számol a szárnyvonallal, tehát az elkerülő kivitelezése sem szünteti meg. A várost elkerülő út építésének második üteméről megjegyezte: a délnyugati szakasz építését az előző kormány összevonta a Csorna és Pereszteg közti fejlesztéssel. Most azon dolgoznak, hogy két külön beruházásról legyen szó.

A várost elkerülő út délnyugati szakaszának építését az előző kormány összevonta a Csorna és Pereszteg közti fejlesztéssel. Most azon dolgoznak, hogy két külön beruházásról legyen szó.
– Komoly környezetvédelmi viták vannak a Kapuvár és Vitnyéd környéki területekről. Ezek lassíthatják a beruházást és emiatt kellene különválasztani a két projektet. Ráadásul az uniós előírások úgy rendelkeznek, hogy a támogatott kivitelezéseket 2013-ig el kell kezdeni, és 2015-ig be is fejezni – fogalmazott Gyopáros Alpár. – Abban bízom, hogy jó esetben legkésőbb 2015-ig elkészül a Csornát elkerülő út második üteme is.

A képviselő megemlítette: a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szerint 2015-re Győr és Szombathely elkészül a közúti fejlesztéssel. Azaz rendben lesz a Győr–Enese, a Csorna–Enese, illetve a Csorna–Szombathely közti szakasz is.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. 1120 2011. január 10. 00:58
  „24. (alacska) írta: "Én nem vagyok egy pártnak sem tagja- de Csornán, ha a 80 éves "Pista bácsi"neve után lett volna írva "FIDESZ" akkor ő lenne a képviselő!"

  Ebből is látszik, hogy lövésed sincs az itteni eseményekről, de ha valaki ezt szóvá teszi, akkor megsértődsz.
  Képzeld, a 8 körzetből hármat nem fideszes nyert!”
 • 25. Kisangyalom 2011. január 07. 19:45
  „Azért nem lett polgármester, mert a csornaiaknak Turi kellett. Nem biztos, hogy ez az ő érdemeit minősíti! Kár, hogy az általad felsoroltak csak lózungok!!”
 • 24. alacska 2011. január 07. 19:03
  „"Kisangyalom" Ha Gyopáros az "Isten" akkor miért nem lett polgármester? Egyébként ha nem is lakom ott, vannak kötödéseim és érdekel a város és környéke. Nem szidtam Gyopárost, csak megfogalmaztam a véleményemet- s nem durva stílusban. Egyébként jól ismerem már azelőttről, hogy még ti nem is ismertétek. Nem akarom ragozni- ha nem a te pártodhoz szegődik "egy szürke eminenciás lenne" csak. Én nem vagyok egy pártnak sem tagja- de Csornán, ha a 80 éves "Pista bácsi"neve után lett volna írva "FIDESZ" akkor ő lenne a képviselő!”
 • 23. Kisangyalom 2011. január 06. 09:34
  „Alacska!

  Ha Neked amúgy mindegy ki a polgármester, nem is Csornán laksz, a Gyopáros meg amúgy is egy kis ember akkor miért vannak elvárásaid vele szemben? Egyáltalán miért szidod? Költözz Csornára, akkor belebuboghatsz a csornaiak életébe! Amiért nincs üzem, azért menj a Turihoz!”
 • 22. 1120 2011. január 06. 01:24
  „20. (alacska) írta:

  "A Papp J.-t semmibe vettétek..."

  Ember! Olvasd vissza a saját magad által leírtakat, aztán (talán) majd rájössz, hogy miért is...?

  (Egy kis segítség: Papp József 1994-től 2006-ig volt Csorna polgármestere, illetve 2002-2010-ig országgyűlési képviselő is volt.)”
 • 21. pancser 2011. január 05. 20:52
  „Az ígéreteket számon kell kérni és itt van a kutya elásva. Ha úgy állunk, hozzá úgy sem lesz meg ez a legnagyobb őrültség. Ha eleve elrendeltetett, hogy semmi nem lesz akkor hogyan lehet számon kérni? Csornát tényleg egy fátum kínozza, az önbizalom és bizalom hiánya. Minden szerencsétlenség ebből jön. Tessék azt a képviselőt hajkurászni, szekálni és nem legyintgetni, hogy úgy sem! Egy város nem lehet paraszt, maximum 10-15 családnak adhat tisztességes megélhetést, a többinek máshol kell dolgoznia. Az iparhoz utak kellenek, beruházásbarát és nem irigykedő adópolitika. Ha Csorna így folytatja még Hanságliget is megelőzi. Adjatok bizalmat Alpárnak és kérjétek számon!”
 • 20. alacska 2011. január 05. 20:17
  „Tisztelt Hozzászólók

  Nem vagyok csornai -nekem mindegy, hogy a Turi vagy a Gyopáros a polgármester. Itt évek óta ígérgetnek, de semmi sem történt sok év alatt. Csorna elvesztette a térség vezető szerepét, nincs ipar, a sok üzem bezárt ebben a" büdös" nagy demokráciában.Lassan kórház se lesz! Jánossomorja sokkal előbbre jár ebből a szempontból. Egyébként olyan képviselőitek voltak akik nagyon közel voltak a tűzhöz ld. Áder, aki az ország harmadik közjogi méltósága volt- és magyarul sz..t rátok. A Papp J.-t semmibe vettétek, nektek az Áder volt az Isten. Csak az "Isten"-nek a pozíció volt a fontos nem a csornai ügyek. Úgymond a 90-es években egy kis utánjárással lehetett volna ipari parkot kialakítani - hisz Csorna közlekedési szempontból is nagyon jó helyen van. Valamikor a környékről ide jártak dolgozni- most mehettek Jánosra, Szolnokra... dolgozni.Az úttal kapcsolatban- várjuk ki a végét, hogy 2013-ra nem készül el az első ütem az szent biztos.A gyopi nagyon kis gyerek ott.”
 • 19. pancser 2011. január 05. 17:03
  „Kedves csornaiak! Az Isten áldjon meg bennetek, nem gondoljátok, hogy ez a folytonos egyet nem értés a Ti vesztetek, oka a sz.r utjaitoknak, hogy nincsen ipar és így tovább! Idegenként járok Nálatok, szinte szégyellni, hogy ahogy közeledek Csornához minden rosszabb. Például eltűnnek az út mellől északról jőve a gyárak üzemek.
  Tanácsom az Alpárt szidalmazóknak, ezt a módit hagyjátok abba, örüljetek, hogy ez a gyerek a Ti ügyeteket hajtja! Ha meg sikerül neki adjatok neki egy plecsnit, megérdemli és véssétek fel arra a bizonyos márványtáblára a nevét majd egyszer ahol a többi díszpolgáré is van. Csornaiak magatok vagytok minden bajotok okozója, magyarosan mondva, k.rva jó helyen fekszik a város, gondolkodjatok el ezen és hagyjátok már abba egymás folytonos piszkálását”
 • 18. Jákli 2011. január 05. 09:45
  „BUÉK 2011. Mindenkinek!
  Gyopi semmi újat nem mond...
  Ez csak "játék a számokkal". Jó ha 2031-re lesz "elkerülő" út. Addig meg járhatunk az emberek, embereinek emberének 2/3-os útján..., meg szívhatjuk a belvárosi szmogot, hála a rengeteg kamionnak!
  Egyébként meg minden Alpárnak boldog névnapot!”
 • 17. 1120 2011. január 04. 23:19
  „Ezt a cikket most archiváltam.
  Itt már nincs helye semmiféle csúszásnak! Határidőket tartani, mert ha ebből az ütemtervből sem lesz semmi, akkor végképp mindenki hitelét veszti ebben az ügyben!!”
 • 16. egycsornai 2011. január 04. 22:00
  „Mondani már mondtak annyi mindent! Most is egy újabb bla-bla.... Mikor történik is végre valami????”
 • 15. hekus 2011. január 04. 21:48
  „alacska!

  Ahogy a cikkben is írták, az EU-s pályázatokból épülő fejlesztéseket 2013-ig el kell kezdeni, és 2015-ig be kell fejezni. Tehát amit mondtál az egy az egyben valótlan és hülyeség is.
  Kisangyalom igen jól beszél, én sem értem, hogy miért ragaszkodik TGY a hárommilliójához, amikor tudja, hogy sok a probléma Csornán. Nincs strand, a kórház léte bizonytalan, és még sok minden van amiket valaki már alább megfogalmazott. Hárommillió forint is sok pénz, annyiból már el lehetne kezdeni valahol a járdafelújítást. Vagy a víz elvezetők rendbetételét.
  Az ember azt gondolhatja, hogy TGY tényleg csak a kis nyugdíja miatt ragaszkodott ennyire a polgármesteri székhez, és talán Csorna város (amit jelen pillanatban pénzéért perel) érdeke nem is olyan fontos.
  De nem baj, huszárkapitány meg a sok hasonló gondolkodású ember ezt akarta.
  Hát most ez lesz négy évig..”
 • 14. Kisangyalom 2011. január 04. 21:21
  „Kedves turifanatikus huszárkapitány!

  Tévedsz: három választás volt, amelyből Gyopáros kettő megnyert, mégpedig fölényesen: 68%-kal, illetve 80%-kal! Ami pedig a kötelességét illeti, teljesen igazad van: az ő dolga, hogy megépüljön az elkerülő.

  De nektek Turipártiaknak is van ám dolgotok: a polgármester úr vajon felvirágoztatja a termált? Hát a kórházat megmenti? Hát az utak, járdák felújításával mi lesz? Munkahelyeket vajon Csornára csábít-e majd?

  Attól félek, hogy nem. Szerintem fontosabb neki a jó kis polgármesteri fizetés, meg persze utána a szép kis nyugdíj (ezért volt ám élet-halál kérdése a polgármestersége)!

  Sőt, szerintem ő már most beégette magát azzal, hogy hárommilliót akar kifizettetni a városával (azaz a te pénzedből meg az én pénzemből!) a "szabadsága megváltásáért".”
 • 13. huszárkapitány 2011. január 04. 20:59
  „Kisangyalomnak :Két választás volt az első Áder J .után az országgyűlési képviselő választás a második a polgármesteri , amit elbukott.”
 • 12. huszárkapitány 2011. január 04. 20:55
  „Gyopáros csak azt teszi amit ígért,amiért megválasztottuk.
  .Én azért drukkolok hogy igaz legyen ha nem eláshatja magát,Csornán legalább is..
  Legyünk optimisták.Minden ezen a fránya úttól függ.Én optimista vagyok.”
 • 11. görbebögre 2011. január 04. 19:33
  „A MONDATOM MÁSODIK RÉSZÉRE NEM REAGÁLTÁL!!”
 • 10. Kisangyalom 2011. január 04. 19:10
  „Milyen kampány? Úgy tudom az 4 évenként van és legutoljára tavasszal volt! Épp a tavaszi kampányígéret megvalósításán dolgoznak!!!!A szezon, meg a fazon nem ugyanaz!!

  Alacska!

  Ez az út nem 2 év alatt készül el, hanem már 2002 óta készül! Ne elégedetlenkedj! Gyopáros Alpár annyi információt mondott el 5 mondatban, amennyit 2002 óta senki sem! Lesz elkerülő, inkább örüljetek!”
 • 9. görbebögre 2011. január 04. 18:43
  „Amig itt csak kampányolnak vas megyében építenek!!!!”
 • 8. nagytibi 2011. január 04. 18:31
  „Azt gondolom teljesen reális az időpont, hogy 2013 ban végezzenek az első ütemmel. Most legalább tényleg terítéken van az ügy és tesznek is a megvalósulása érdekben. Persze bármilyen cikk is jelenik meg, melyben Gyopáros Úr neve szerepel a sok jajveszékelő menetrendszerűen megérkezik és elkezdi osztani az okosságait. Ehhez van eszük...”
 • 7. qeu 2011. január 04. 17:36
  „Sokan rosszindulatúak vagytok, háborogjatok majd 2013-ban, ha addig nem történik egy kapavágás sem.”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az osztrákok is elismerik a tenyésztőt

Itthon háromszoros rubindiplomás, Ausztriában mestertenyésztő lett a bágyogszováti Takács Lajos.… Tovább olvasom