Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Megmarad a höveji iskola

Hövej már tárgyal más önkormányzatokkal, hogy együttműködés alakuljon ki közöttük, az iskola megmentéséért.
A kapuvári többcélú kistérség tagjai legutóbbi ülésükön területfejlesztési koncepciót fogalmaztak meg. Ám ez csak akkor működhetne a szervezeten belül, ha a térség önkormányzatai egyöntetűen támogatnák a koncepciót. Erre jelenleg nem minden polgármester hajlandó. A feladatra azonban létrehozták az úgynevezett Területfejlesztési Tanácsot.

A kistérségiek legutóbbi ülésén felmerült, hogy megszüntetnék az intézményi párhuzamosságokat, de ehhez minden érintett település hozzájárulása szükséges. Mivel a polgármesterek nem jutottak egyezségre, a döntést elnapolták. A kistérség működésének három fő irányáról azonban a tíz tagönkormányzat megegyezett: a belső ellenőrzésről, a szociális ellátásról és az oktatási feladatok összehangolásáról.

A találkozón élénk vita bontakozott ki a höveji iskola jövőjéről. Ahogy arról már beszámoltunk, kérdésessé vált a höveji iskola további sorsa. Ezúttal Horváth Istvánné polgármester kifogásait hangoztatta az intézkedő kapuvári önkormányzattal szemben. Kérdéseire válaszolva Vinkovics József, az önkormányzat oktatási felügyelője elmondta: mivel a hövejiek a kapuvári Pátzay-iskolához tartoznak, a létszámok miatt veszélybe került a Pátzay alsó tagozatainak állami normatívája és a kapuváriak önhikis pályázata.

Ahogy a felügyelő hangsúlyozta, gyorsan kellett határozniuk a határidők miatt, így a kihelyezett osztály megszüntetése tűnt a legjobb döntésnek. Horváth Istvánné kijelentette: a hasonló problémák megoldását látja a kistérség egyik fő feladatának. Iskolájukhoz mindenáron ragaszkodnak, ha kell, a kapuváriak nélkül is. Hövej önkormányzata tartotta fenn eddig is az iskolát, s a továbbiakban i s ezt teszik. Már tárgyalnak más önkormányzatokkal az esetleges együttműködésről, természetesen a kapuvári többcélú kistérségi társulás keretein belül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuvári rendőrgondok

A rendőrségnél lefolytatott ombudsmani vizsgálat megállapította: a Kapuvári Rendőrkapitányságon az országos átlagnál rosszabb körülmények között dolgoznak a rendőrök. Az épület elavult, a munkatársak szűk helyen dolgoznak, s az ügyfeleket sem a kornak megfelelő körülmények között fogadják. Tovább olvasom