Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Megkínozták a megvádolt férfit?

Megkötözték és baseballütővel többször megütöttek egy rábaszentmihályi fiatalembert.
Elképesztőnek hangzó eset történt a hét végén Rábacsécsényben. A részletekről Völcsey András főhadnagy, a Csornai Rendőrkapitányság vizsgálati alosztályvezetője beszélt a Kisalföldnek.

– Szombaton délelőtt a rábacsécsényi B. S. a szomszédos településről saját házukhoz vitte kocsijával R. N.-t, aki korábban dolgozott náluk. Arra hivatkozva hívta el a fiatalembert, hogy leesett egy csempe, s ki kell javítani a hibát. Ezt követően R. N. elmondása alapján a következő történet körvonalai rajzolódtak ki.

A házban B. S. és édesapja R. N.-t kötelekkel, törülközővel megkötözték, baseballütővel többször megütötték és egy fegyvernek látszó tárgyat – vélhetően flóbertpisztolyt – a szájába nyomtak. Ütlegelték, rugdosták, ennek következtében a földre került.

Egy rúgás szemtájékon találta, emiatt eszméletét vesztette – folytatta Völcsey főhadnagy az R. N.-től hallott történetet. Ezután fellocsolták, hogy eszméletéhez térjen, majd a fürdőkádat megtöltötték hideg vízzel, a sértettet levetkőztették és a vízbe tették, s alkohollal itatták. Ezt követően a háziak közül a fiatalabb távozott a lakásból, az idősebbik pedig megpróbálta tovább itatni a sértettet, akit közben kiemelt a fürdőkádból. Amikor R. N. eszméletéhez tért, észrevette, hogy a konyhában egy kisméretű ablak van, amit egy székkel kitört és a nyílászárón át a szomszéd udvarába menekült. Ám ez sem volt veszélytelen, hisz ott meg a kutya támadta meg, de az állatot a gazdája vissza tudta fogni. A rendőrségi tájékoztatásból kiderül, hogy az idősebbik házigazdán késsel ejtett sérülés volt.

Völcsey András elmondta: a gyanúsítottak házának egyik szobájából eltűnt egy családi ékszer és azt gyanították, hogy a sértett vitte el. Jelenleg súlyos testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik a nyomozás, de fennállhat más bűncselekmény alapos gyanúja is. A sérülések kivizsgálására igazságügyi orvos szakértőt rendeltek ki.
A Kisalföld megkereste a bántalmazott rábaszentmihályi fiatalembert, akinek a testén sérülések látszanak, és szavaiból az is kitűnik, hogy még nem heverte ki a fizikai és lelki megrázkódtatást. Édesapja szerint az egész falu döbbenten áll a történtek előtt.

R. N. érdeklődésünkre elmondta, hogy a múlt pénteken dolgozott Rábacsécsényben egy családi háznál, szombaton pedig azzal az ürüggyel vitték vissza, hogy leesett egy csempe, amit korábban ő rakott fel.
– Miután megérkeztünk, az idősebb férfival kezet fogtunk, aztán bezárta az ajtót és beküldött a fürdőszobába, ahol láttam, hogy minden csempe a helyén van. Amikor megfordultam, a fiatalabbik, aki odavitt, baseballütővel jött felém. Az édesapja meg – apáról és fiúról van szó – valamiféle pisztollyal közeledett. Nagyon megijedtem, elkezdtek ütlegelni, a földre estem és azt mondták, adjam vissza, amit elvittem. Erre azt válaszoltam, hogy nem vittem el semmit. Megkötöztek, súlyzót raktak a térdem alá, s így a térdemet ütötték – állította a fiatalember. R. N. elmondása alapján volt ott minden: baseballütő, pisztoly, kötél, kés, párna, súlyzó. Szerinte délelőtt kilenctől körülbelül délután egy óráig tartották a házban. A fürdőkádba hideg vizet engedtek, le kellett tolnia a nadrágját és bele kellett ülnie. Állítja, hogy több mint fél liter konyakot megitattak vele, erőszakkal öntötték a szájába.

– Közben a fiatalabbik férfi eltűnt, az idősebb meg gyakran kijárkált – folytatta az emlékidézést a rábaszentmihályi fiatalember. – Megkötöztek, de sikerült kioldani magam. Ekkor az idősebb házigazda kezéből kirúgtam a pisztolyt és őt is megrúgtam. Láttam, hogy a bejárati ajtó zárva van, fogtam a széket, kitörtem egy ablakot és kiugrottam a házból. A második szomszédban dolgoztak, ők hívták a mentőket és a rendőröket. A csornai kórházban láttak el.
Rábacsécsényben, R. N. bántalmazásának helyszínén a fiatal férfi – édesapja nem tartózkodott otthon – arra a kérdésre, hogy mi történt szombaton, ekképpen válaszolt:
– Szombaton délelőtt megpróbáltuk visszaszerezni azt a családi vagyontárgyat, amelyet R. N. szerintünk eltulajdonított, s ami csaknem ötszázezer forint értékű. Fel is jelentettük lopásért.
– Ennek az a módja, hogy baseballütővel és pisztollyal fenyegetik? – érdeklődtünk tovább.
– Nem ez a módja. Nem is így volt, többnyire szóban és pofozkodással történt. Az édesapámat szájba rúgta, úgy, hogy eltörött a fogsora és beleverte a fejét a falba, rajta is vannak külsérelmi nyomok.
– Önök miből gondolják, hogy ő vitte el az ékszert? – szólt az újabb kérdés.
– Abból, hogy beküldött a városba anyagért, mivel hidegburkolást végzett a házban. S én naiv, itt hagytam egy órára, s amikor visszajöttem, ő rögtön hazament ebédelni Rábaszentmihályra és nem egész tizenöt perc alatt visszajött az ebédről. Kerékpárral indult el. Mi nem mondtuk meg neki, hogy mi tűnt el a házból, ő mégis megkérdezte, milyen ékszer tűnt el. Ezért vontuk kérdőre, amikor vallattuk, hogy így mondjam – felelte ifjabb B. S.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítják a csornai gimnáziumot

Javában tart a csornai Hunyadi János Gimnázium és Szakközépiskola felújítása. Tovább olvasom