Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Megkezdődött a faluközpont rendezési programja

Jelenleg az öltöző építése folyik a kónyi sport- és szabadidőközpontban. Ezenkívül megkezdődött a faluközpont rendezési programja is.
Négy éve a tereprendezéssel és vízelvezetéssel kezdődött Kónyban a Kerék-tónak nevezett, kihasználatlan, mocsaras településrészen a sport- és szabadidőközpont építése. Azóta – közel 15 millió forint pályázati támogatással – elkészültek a sportpályák, a falut is kiszolgáló vendéglátóegység – ez utóbbi magántőkéből – jelenleg pedig folyamatban van a sportöltöző építése, valamint a tereprendezés. Bár a magas talajvíz miatt ezt a munkát egyelőre nem lehet végezni.

Kónyban a faluközpontban is dolgoznak.
– Azok a munkák zajlanak, amelyek megnyert pályázatokhoz kötődnek – mondta Aller Imre polgármester. – A napokban befejeződik a Kazinczy utca felújítása 7,5 millió forint pályázati pénz és ugyanannyi saját erő felhasználásával. A területfejlesztési tanács támogatásával láthattunk hozzá a faluközpontban az orvosi rendelő és az ABC között parkolók, illetve a járda építéséhez. Ezt a munkát már két éve megterveztettük a faluközpont-rendezési program keretében, amelynek ez az első üteme, még kettő hátravan. A település vezetője szerint befejezik a megkezdett munkákat is, például a tűzoltószertár felújítását. Emellett várják több benyújtott pályázat elbírálását, mivel szeretnék megkezdeni az óvodafejlesztési beruházást, illetve az iskolafelújítást is.
Aller Imre végezetül megerősítette azt a korábbi bejelentést, hogy megméreti magát az őszi önkormányzati választáson, hisz polgármesterként folytatni akarja a megkezdett munkát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csatornarendszert kevesebb hibával

Csornán tervezik a szennyvíztisztító telep fejlesztését. Bár az évek során több technológiai… Tovább olvasom