Kisalföld logö

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos 0°C | 9°C Még több cikk.

Megkezdik a termelést a községi földeken

Hatmillió forinttal kevesebb pénz áll az árpási képviselő-testület rendelkezésére idén, mint tavaly. Megtudtuk: legfontosabb céljuk ezért a napi feladatok teljesítése lesz 2013-ban.

Árpás elöljárósága elfogadta a falu idei költségvetését. Nagy bizakodásra nincs okuk: hatmillió forinttal csökkent a rendelkezésükre álló keret. Szabó András polgármester úgy fogalmazott, a napi teendők ellátása a legfontosabb feladatuk ebben az évben. Aztán, ha marad forrás, fejlesztésre is gondolhatnak.

– Csak addig nyújtózkodunk, amíg a takarónk ér. Azaz annyit költünk, amennyit elbír a költségvetésünk – jegyezte meg Szabó András. – Fejlesztésekre egyelőre nem gondoltunk, esetleg kisebb javítások, felújítások jöhetnek szóba. Nagyon bízunk a pályázatokban, remélem, a LEADER-programon keresztül sikerül majd némi forrást szereznünk.

Árpáson folytatódik a közmunkaprogram. Összesen tizenkét helybeli kap munkát. Elsősorban a külterületi utak és a csapadékvíz-elvezető árkok rendben tartásán dolgoznak. Beindítják ugyanakkor a községi gazdaságot, a mezőgazdasági termelést is. A termékeket értékesíteni szeretnék és így bevételhez jutna az önkormányzat. – Év közben aztán meglátjuk, miként alakul anyagi helyzetünk – jegyezte meg Szabó András.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Nem élik túl a kis önkormányzatok˝

Tovább olvasom