Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Megkeresik a kitörési pontokat

Készül Csorna településfejlesztési stratégiája. A városvezetők arra számítanak, hogy a helyiek is segítik majd a munkát, ezért várják a javaslatokat.

„Célunk, hogy Csornát felkészítsük a 2020-ig tartó európai uniós költségvetési ciklusra. Kész programokat, pályázati anyagokat állítunk össze, melyekkel a rendelkezésre álló anyagi forrásokat igénybe vehetjük" – mondta Major András. A város alpolgármestere a helybeliek segítségére is számít.
 
– A Belügyminisztérium támogatásával, szakértők bevonásával készítjük el a településfejlesztési stratégiai programot – fogalmazott Major András. – Ennek elkészítésekor sorra kell venni az eddig megoldatlan problémákat, meg kell keresni a kitörési pontokat. Ebben számítunk a csornaiak, civil szervezetek, vállalkozások segítségére, együttműködésére. Kérjük, hogy osszák meg velünk észrevételeiket, javaslataikat, melyek segíthetik Csorna boldogulását. Olyan projektekben is gondolkodunk, melyek a járáshoz tartozó települések elképzeléseihez is illeszkednek. Természetesen nemcsak gazdasági, hanem társadalomfejlesztési tervekről is szó lesz.

A településfejlesztési stratégia elkészítéséhez a városvezetők kérik a helyiek segítségét is, mondta Major András alpolgármester. A tervek a premontrei rendházat is érintik.
A településfejlesztési stratégia elkészítéséhez a városvezetők kérik a helyiek segítségét is, mondta Major András alpolgármester. A tervek a premontrei rendházat is érintik.

A stratégiai programhoz jó alapot ad az októberben hivatalba lépett városvezetés által elkészített, úgynevezett top pályázati anyag. Ebben konkrét elképzeléseket rögzítettek, melyeket 2020-ig szeretnének megvalósítani. Két munkacsoportot is felállítottak már, melyek koordinálják a feladatokat. Gazdasági szakemberek, hatósági és hivatali dolgozók, a város vezetői, szolgáltatók, vállalkozók veszik ki részüket a munkából.

Az alpolgármester hozzátette: néhány konkrét beruházás már szerepel a következő időszak tervei között. „Ha valaki úgy érzi, reális, Csorna érdekeit szolgáló javaslata van, kérem, segítse munkánkat és észrevételeit jelezze a csorna@csorna.hu e-mail címen" – jegyezte meg Major András.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látogatási tilalom!

A csornai kórház fekvőbeteg-osztályain. Tovább olvasom