Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Megint ég a műanyag - vége a türelemnek

˝Kis-Csorna esténként ismét füstbe burkolózik a kazánokban égetett műanyagok, kábelek miatt. (...) Üzenem a jól ismert ˝fekete˝ tüzelőnek, a türelemnek vége, nem hagyjuk, hogy mérgezzen bennünket˝ - érkezett portálunkhoz az üzenet.


A csornai önkormányzat idén júniusban tartott egyeztető megbeszélést a környezetvédelmi hatóság, a rendőrség, a tűzoltóság, illetve a kis-csornai településrész képviselőinek részvételével. A tanácskozáson arra kérték a füstöt észlelő szomszédokat az illetékesek, hogy minden esetben, ha a szennyezést tapasztalják, tegyenek bejelentést. Munkaidőben a polgármesteri hivatalt, munkaidőn túl a rendőrséget kell értesíteni. Ők bizonyítékot gyűjtve kezdeményezhetik az eljárást a szabálytalankodókkal szemben. Az érintett szomszédok szerint mindenképpen a bírság kiszabásával lehet elejét venni az égetéseknek.

Olvasói SMS

Itt az ősz, megkezdődött a fűtési szezon. Kis-Csorna esténként ismét füstbe burkolózik a kazánokban égetett műanyagok, kábelek miatt. Így volt ez kedden este is az északi oldalon. Üzenem a jól ismert „fekete" tüzelőnek, a türelemnek vége, nem hagyjuk, hogy mérgezzen bennünket. Minden alkalommal kihívjuk a rendőrséget, akár éjjel, akár nappal gyújt be a kábelekkel. Remélem, az illetékes hatóságok is mindent megtesznek, hogy megvédjék gyerekeink és a mi egészségünket. Szomszédos utcák

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. Moo 2010. szeptember 19. 17:59
  „21. Magyarország 2004 május 1. óta EU. tag.”
 • 26. 1120 2010. szeptember 18. 22:47
  „24.!

  Ha ennél "izmosabb" kifogásod nincsen azzal kapcsolatban, amit leírtam, akkor inkább hallgass...szerintem.”
 • 25. virágözön 2010. szeptember 18. 16:00
  „Valaki írja meg nekem legyen szíves, hogy az itt leírt hozzászólásokra egyszer is reagált valaha VALAKI illetékes, vagy csak magunknak írjuk a véleményeinket, hozzászólásainkat???!!! Ugyan is egy ilyen téma egyáltalán nem személyi kérdés, sem az elkövetők (nem csak 1 család) sem a feljelentők részéről. Itt a hivatalos szervek tehetetlenségéről, kényelméről, mondvacsinált félelméről van szó. Mindannyian az államtól kapják a fizetésüket. Ez egy biztos jövedelem , s nekünk beleszólásunk nincs. Továbbá, nincs norma teljesítmény, ( megoldott ügyek )”
 • 24. mazsi 2010. szeptember 17. 06:32
  „tisztelt 19-es ráismertél hazug vezéredre?????”
 • 23. Mankapunka 2010. szeptember 16. 22:37
  „passuth

  Ameddig a <moderálva> Ivánban nyugodtan diszkóznak,addig ők a kályhában azt égetnek,amit akarnak.

  Kár pazarolni ilyenre egy SMS-t.

  És igen,ha az utcák lakossága legalább 100 ember összefogna,akkor lehet lenne valami,mert arra már kijönne a rendőrség,hogy mi ez a gyűlés. De ameddig otthon sírnak,addig ez lesz.

  És én nem szavaztam eddig életemben se a Fideszre-se az MSZP-re.”
 • 22. Filtec 2010. szeptember 16. 22:27
  „Szabad mérgező műanyagot, gumit égetni?
  Nem.

  Szóltak a rendőrségnek?
  Igen.

  Intézkedtek?
  Nem.

  Fel kéne jelenteni a rendőrséget. Nem végzik a munkájukat.

  A rendőrség előtt kéne kábelt égetni. Kíváncsi lennék, mit szólnának?
  Ha a cigányokat nem büntetik meg, akkor minket se.
   ”
 • 21. Peugeot206cc 2010. szeptember 16. 21:21
  „Egyszerüen azt nem ertem ,hogy hogy akar Magyarorszäg valamikor is az Europai Uniohoz csatlakozni ha meg ilyen problemäkkal se tudnak az illetekesek megbirkozni!??
  Meg fognak meg lepödni ha räjuk is räjuk szakadnak majd az EU Törvenyei!
  PL:-
  -Utcän nem moshatja senki a kocsijät (penzbirsäg)
  -Nem egethet semmit a kertjeben ,meg faägakat sem,söt konderban sem fözhet a kertjeben(Penzbirsäg)
  -Zigaretta csikk eldobäsa(Penzbirsäg)
  -Köpes az utcän(penzbirsäg)
  -Szeszfogyasztäs az utcän(penzbirsäg)
  Meg sorolhatnäm toväbb.
  Itt en Nemetorszägrol beszelek .Lehet hogy precizek de itt legaläbb rend van es nem azt csinäl mindenki amit akar!Bär itt a törökök tömkelege viselkedik ugy mint otthon a cigänyok de ha nem parälnak,öket is kemeny penzbirsäggal büntetik ha meg az sem segit akkor küldik haza öket!Na ja ,öket legaläbb haza lehet küldeni ,de a cigänyokkal,hova ??Nincs azoknak hazäjuk.”
 • 20. Dwatson 2010. szeptember 16. 20:51
  „Emberek,jön a választás,amelyik önkormányzati képviselő vagy polgármester nem tette jól a dolgát,le kell váltani!”
 • 19. 1120 2010. szeptember 16. 20:38
  „1., 3., 6., 7., 10., 11., 12., 13., 15., 18. hozzászólók!

  Szégyelljétek magatokat...
  Természetesen tűrhetetlen az, ami Kis-Csornán folyik. Természetesen megálljt kell parancsolni azoknak, akik nem képesek az együttélés elemi szabályait sem betartani.
  De...
  Mindebből közületek egyeseknek csak annyi "jött le", hogy lám-lám, bizony mégiscsak van "cigánybűnözés", azaz nincs igaza az Orbánnak. Ha igaz is az, hogy mérhetően nagyobb a cigány származású bűnelkövetők aránya (igaz, mert aki ezt tagadja, az hazudik), attól még a "cigánybűnözés"-t, mint fogalmat utálom és roppantul zavar, hogy ez a kifejezés egyre szélesebb polgárjogot nyert hazánkban. Ha csak EGY olyan cigány lenne, akinek soha, semmilyen összeütközése nem volt a törvénnyel, már akkor is igazságtalan lenne ez a kifejezés!
  Aztán...
  Hogy jön ide Orbán Viktor? (Elmondom: egy miniszterelnököt cigányozni egyesek számára a legszebb örömök egyike...hát, lelkük rajta.)
  Tovább...
  Mi köze a kis-csornai szemétégetéshez Orbán Viktornak?
  Elmondom: semmi. Sokkal több köze van viszont a csornai önkormányzatnak, illetve magának a polgármesternek! (Aki egyszer egy panaszost azzal a szöveggel "rázott le", hogy "nekik is meg kell élni valamiből"...)
  No comment!”
 • 18. RickCartman 2010. szeptember 16. 20:30
  „de miért névtelen mindig a "bátor" feljelentgető? így kell vívni a "szabadságharcot", he?”
 • 17. Hyde44 2010. szeptember 16. 20:19
  „Mindenki.

  Beleértve engem is, lehet itt irogatni, hőzöngeni, rendőrséget, tűzoltóságot hivogatni, önkormányzatra mutaogatni. Addig, amíg egy egészt ország lakossága személy szerint ennyit bír - sajnos velem együtt - tenni a saját közösségéért, addig a retardált elemek azt tesznek, amit akarnak. Franciaországban Sárközi hazaküldte a romáit, akik nem hajlandók sem dolgozni, sem beilleszkedni egy többségi társadalomba. Szidja érte a fél világ, akkor is megxcsinálja. Ja, hogy kis városunkban Csornán nem tetszenek nekünk a dolgok. Hát tessenek összefogni és nem egymással acsarkodni, aztán majd rend lesz ebben a városban is. Nem hinném, hogy több száz rendet akaró civil ellen fellépne bármely város rendőrsége is. Köv. lépés olyan képviselőket választani, akik a lakosság érdekeit képviselik, aztán majd hoznak olyan helyi rendeleteket, hogy el lehessen járni a renitenskedőkkel szemben. Hát ennyi kedves sorstársak, erről szól a húsz éve megválasztott demokrácia és nem a sírás rivásról.”
 • 16. Lehel54 2010. szeptember 16. 19:33
  „"szegény" cigok.
  Miért bántjátok ezeket a csokis börüeket?
  A franciák után most magyar honban is rájuk szállnak? Majd az új vezír helyrerázza a dolgokat.
  Kis türelmet(100 évet) még.”
 • 15. passuth 2010. szeptember 16. 18:50
  „Mankapunka,te oda mernél menni egy rakás nemidénlebarnult elé ? Úgy járnál,járnátok,mint szerencsétlen tanár Olaszliszkán,ezeknek nincs törvény és még ráadásul rajtunk élősködnek,te adsz nekik megélhetésre pénzt,mindent megtehetnek,nincs kitől féljenek,még mi félünk tőlük”
 • 14. ancsácska 2010. szeptember 16. 17:25
  „Egész Csornán rendet kéne rakni,eggyesek sokat megengednek magunknak.Kis-csorna,nem csak füst,de büz is van.”
 • 13. Deir_Yassin 2010. szeptember 16. 17:06
  „Idézem kedvenc miniszterelnökötöket Orbán Viktort!

  "Nincs olyan , hogy cigánybűnözés!"”
 • 12. Csetneky 2010. szeptember 16. 16:23
  „10. gonzo

  Az ötlet jónak tűnik, csak az vele a baj, hogy rögzítik a hívásokat és visszanézik a számot. Utána meg eljárnak a bejelentővel szemben a hatóság félrevezetéséért. Ugyanis ahhoz elég tökösek.”
 • 11. Mankapunka 2010. szeptember 16. 15:24
  „A hőn áhított, szeretett országotok.

  "Üzenem a jól ismert ,,fekete" tüzelőnek, a türelemnek vége," Báttya,személyesen nem lenne könnyebb a többiekkel csordába verve??? Ja,hogy ti is ilyen kukák vagytok,és otthon hörögtök,és szidjátok a másikat,ahelyett,hogy tennétek valamit.

  Remélem megesz a penész titeket otthon a büdösben.

  CSatlakozom gonzohoz!!! :)))”
 • 10. gonzo 2010. szeptember 16. 14:53
  „Csak ismételni tudom egy korábbi hozzászóló korábbi hozzászólását:Ilyen esetekben azt kell bejelenteni,hogy 10-15 kopasz,feketedzsekis,bakancsos láthatólag rohadt náci fiatal épp felpofoz egy svédekből álló társaságot,kérem jöjjenek!Negyed órán belül ott a Marcal-kommandó Győrből.Helikopterrel!”
 • 9. Phobos 2010. szeptember 16. 14:31
  „http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/korrupcios_botrany_szombathelyen_10_szazalek_martonnak_es_szak”
 • 8. frenchmaniac 2010. szeptember 16. 14:02
  „Most ugye ez egy vicc????????
  Nyáron égett a gumi, felhívtuk a város honlapján közzétett számot. A hölgy, aki felvette a telefont, nem igazán tudott mit kezdeni a panasszal, átkapcsolt máshoz, aztán az is tovább, végül azzal zártuk le, hogy majd intézkednek. Mondjuk ez valami győri környezetvédelmi szervnél csörgött ki...
  Második eset: nyár közepe, ég a gumi a téglagyári gödörben, barnabőrű pakolja a hatalmas máglyát. Ismerősöm felhívta a rendőrséget, bízva a szervben, hogy azonnal jön, lehetne intézkedni, hisz romáriók épp tetten érhetőek lennének. Ügyeletes, aki felveszi az őrsön a telefont, végighallgatta a problémát, majd megkérdezte, hogy a tűzoltóságnak már lett-e szólva???? Mégis, miért? Hogy jöjjenek ki, és oltsanak el egy 2 méteres tüzet???? Majd mikor ismerős megmondta neki, hogy nem, mivel a város honlapján az van,hogy ilyen esetben a rendőrség az illetékes, emberünk közölte, hgoy most épp váltás van, de majd kiküld valakit....Biztos, nagyon igyekeztek kiérni, és elkapni őket...”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Munka˝ közben kapták el az autótolvajt Győrben

A kapuvári és a megyei rendőrök összehangolt munkájával, Győrben ˝munka˝ közben kaptak el egy autótolvajt , akinél szerszámkészletet, parókát és gázpisztolyt is találtak. Tovább olvasom