Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

''Megígértem a kislányomnak, meggyógyulok''

A csornai Horváth Anita évek óta küzd szörnyű, daganatos betegségével. Kislánya és családja áll mellette.
Horváth Anita megrázó történetéről tavaly nyáron számolt be lapunk először (Kisalföld, 2005. július 13.). A fiatal édesanya egyedül neveli lányát, önkormányzati bérlakásban élnek. Amúgy is nehéz életüket négy évvel ezelőtt a betegség tette még nehezebbé. Anita szervezetét rosszindulatú daganat támadta meg, azóta küzd és bizakodik: lesz ideje felnevelni kislányát.

Írásunk megjelenése után olvasóink segítették az édesanyát és lányát. Ki csomagot, ki pénzt küldött, ki jó tanácsot adott. Egyikük egy osztrák professzor telefonszámát adta meg, aki sikerrel kezelt hasonló betegeket. Anita úgy döntött, megpróbálkozik a terápiával, de anyagilag nem bírta a terheket. Özvegy édesanyja, testvére és barátja segítette, de gyűjtés indult számára Csornán is. Vállalkozók, intézmények, civil szervezetek támogatták gyógykezelését, amiért jótékonysági koncertet is rendeztek. Először szeptemberben, majd novemberben utazott Ausztriába, hogy részt vegyen egy injekciós kúrán. Horváth Anitának ez újabb reménysugarat jelentett.

– A novemberi osztrák kezelés után decemberben CT-vizsgálaton voltam, ami a bal tüdőmben lévő daganat pár milliméteres növekedését mutatta ki – beszélt a fejleményekről a Kisalföldnek Anita. – Az ausztriai orvosom szerint ez még „belefér", hiszen a kezelés hatására négy-öt hónapot kell várni. Februárban újabb CT vár rám, és ha az sem mutat jelentős változást, ismét Ausztriába utazom kúrára. Ha azonban lesz eltérés, akkor nem kerülhetem el a műtétet. Egy budapesti orvossal is beszélgettem, akitől a speciális vizet kapom. Szerinte a két kezelésnek együttes eredménye, hogy csak ennyit nőtt a daganat. Ha viszont műtétre kerülne a sor, és a kezelést folytatom, jó esélyem lehet a gyógyulásra.
Anita most is hálás mindazoknak, akik támogatták gyógyulását. Az adományokból tett félre a további kezelésekre és a jótékonysági koncert bevétele is rendelkezésére áll.

– Kérni már nem nagyon merek, hiszen tudom, hogy másoknak is nehéz a megélhetés. Valamennyi pénzünk még van az utazásra, ott-tartózkodásra, de az újabb kúrára még mindig hiányzik egy kisebb összeg. Hálás szívvel gondolok mindenkire, aki akár jó szóval, akár egyéb segítséggel állt mellénk. Nem felejtettek el, mivel a városban nagyon sokan megállítanak és érdeklődnek most is. A kislányom már első osztályos, vannak „harcaink", sok időm nincs is a betegségre gondolni. Még mindig ő tartja bennem a lelket és meg is ígértem neki, hogy meggyógyulok, hiszen annyiszor kérdezi. Egy percig sem jut eszembe, hogy másképp alakul.

„ A gyógyulásomhoz szükséges speciális vizet egy győri vállalkozó névtelenül vásárolja meg nekem hónapról hónapra. Ez nagy segítség, mert különben nem tudnám kifizetni, így ismeretlenül is köszönöm a nagylelkű támogatást."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áprilisban befejeződik a beruházás

Várhatóan április végére fejeződnek be a Felnőttkorú Fogyatékosok otthonának bővítésének munkálatai.… Tovább olvasom