Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Meggyulladt a gerenda

A kéménybe épített gerenda gyulladt meg csütörtök délelőtt egy markotabödögei családi házban.
A lakhatatlanná vált, amúgy is romos épületből önkormányzati ingatlanba költözött a család. Égő családi házhoz riasztották tegnap délelőtt a csornai tűzoltókat Markotabödögére. A Fő utca egyik otthonában a kéménybe épített gerenda kapott lángra. Mire a hivatásos állomány a helyszínre érkezett, a szomszédok és a helyi önkéntes tűzoltók megfékezték a lángokat.

A családi házban élő hölgy, mint rendesen, reggel begyújtott a szobában, de az egyre jobban érződő kellemetlen szagnak nem tulajdonított jelentőséget. Szerencsére éppen tegnap kereste fel őt a családsegítő szolgálat munkatársa, aki észlelte, hogy hullik a vakolat és izzik a szoba mennyezete. A gyorsan reagáló szomszédok és helyi önkéntesek vízzel locsolták az izzó nád- és faborítást, „lefeketítették" a tüzet, az önkormányzat dolgozói pedig a csornai tűzoltókat riasztották.

Nekik már csak az utómunkálatok maradtak, megbontották a födémet és a padláson visszabontották a kéményt, hogy az izzó gerendát végleg eloltsák.

Az amúgy is romos, talán életveszélyesnek is minősíthető háznak az utolsó csapás volt a mostani tűz ahhoz, hogy végleg lakhatatlanná váljon. Szabóné Szűcs Ildikó, Markotabödöge polgármestere maga is a helyszínen szerzett tapasztalatokat és miután meggyőződött a kialakult helyzetről, összehívta a település képviselő-testületét, hogy közösen döntsenek a család sorsáról. Mint kiderült, az anyát és lányát eddig is segítette az önkormányzat, most pedig egy biztonságos, fűthető otthonba költöztetik a szerencsétlenül járt családot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy évtizedre szóló vezetői kinevezés

„ Nem azért pályáztam, mert önkormányzati képviselő és a szociális bizottság elnöke vagyok, hanem azért, mert az intézményben elindult egy folyamat és azt szeretném továbbvinni” – nyilatkozta a Kisalföldnek Kovácsné Varga Ildikó, a csornai Népjóléti Szolgálat régi-új – ezúttal tíz évre kinevezett – vezetője. Tovább olvasom