Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Megfenyegetik az orvosokat

Kapuvár - A mentők diszpécserszolgálatának működése óta harminc százalékkal csökkent az indokolatlan riasztás a kapuvári kistérségi orvosi ügyeletnél.

A szolgáltató cég vezetője szerint több esetben megfenyegetik az ügyeletes orvost.

– A közös diszpécserszolgálat beváltotta a hozzá fűzött reményeket, minőségi váltást értünk el a háziorvosi ügyeletben – mondta portálunknak Ambrus Barnabás. A Kapuvári kistérség háziorvosi ügyeletét működtető Oxytrans Kft. tulajdonosa elmondta, a Rábaközben közel egy éve végzett szolgáltatás legnagyobb fejlesztése volt a mentőkkel közös diszpécserszolgálat bevezetése, mely napjainkra zökkenőmentesen működik és a háziorvosi ügyeletet igénybe vevők is hozzászoktak az új bejelentési módhoz.

– Amióta az ügyeletes orvos értesítését a mentőszolgálat veszi, közel harminc százalékkal csökkent az indokolatlan hívások száma – tette hozzá Ambrus Barnabás. Kijelentette, sajnos vannak olyanok, akik csodatévőnek tekintik az ügyeletes orvost. – Egy legutóbbi, kapuvári esetnél már egy fél órája elhunythoz hívtak ki bennünket. A feltüzelt hozzátartozók és a kiérkező rokonok azzal fogadták az ügyeletes orvost, hogy ha nem éleszti újra, akkor ő lesz a következő áldozat – mondta az Oxytrans tulajdonosa. Sokszor ilyen esetben lincshangulat alakul ki és az ügyeletes személyzet kiszolgáltatottnak érzi magát, pedig csak segíteni szerettek volna. Utóbbi esetben az orvos – aki a hozzátartozók bosszújától tartva nem nyilatkozott portálunknak – kitöltötte a haláleset megfelelő papírjait és otthagyta a feldühödött rokonságot.

Ambrus Barnabás: ˝Többször előfordult, hogy megfenyegették kollégáimat.˝
Ambrus Barnabás: ˝Többször előfordult, hogy megfenyegették kollégáimat.˝

Ambrus Barnabás rossz példának egy minapi, iváni esetet is említett, amikor többhetes panaszhoz hívták az ügyeletet, miközben Kapuváron az egyik áruházban összeesett egy helybéli, akit csak a visszaforduló ügyeleti orvos gyors kiérkezése mentett meg. A szakember szerint még mindig nem tájékozott eléggé a lakosság abban, hogy mely esetben kell kihívni a háziorvosi ügyeletet. – Többnapos panaszokra is hívnak bennünket, pedig az ügyelet elsőrendű feladata épp a sürgősségi esetek kezelése – tette hozzá Ambrus Barnabás. Úgy véli, az ellátott betegek közel hetven százaléka olyan panaszos, akinek ellátását a háziorvosnak kell elvégeznie.

Az Oxytrans Kft. folyamatosan fejleszti szolgáltatásának minőségét, a mentőkkel közös diszpécserszolgálat működtetésével autóik rádiót, GPS-műszert kaptak, megkönnyítve az ügyeletes orvosok dolgát, lerövidítve a riasztás idejét. – Az eltelt közel egy év alatt sem a betegektől, sem a megbízó önkormányzatoktól nem kaptunk kritikát, vélhetően kollégáim kiváló munkáját bizonyítandó – mondta Ambrus Barnabás.

Olvasóink írták

 • 5. KicsiCsíra 2009. november 03. 07:59
  „moderálva”
 • 4. zoli77 2009. november 01. 14:19
  „Ezért van szükség a Jobbikra! A cigányok ne hisztizzenek, hanem dolgozzanak és fizessenek TB-t!”
 • 3. jani1961 2009. október 31. 21:30
  „Szerintem nem magyar emberek hisztiztek.
  Minden elismerés a dokiknak csak így tovább!
  Valóban kiváló unkát végeznek!”
 • 2. profi10 2009. október 31. 11:46
  „A felháborító az, hogy ilyen embernek nevezett kötekedő,hisztiző bandák miatt azok nem kapnak időben ellátást, akik tényleg rászorulnak. Vajon melyik népcsoport tagjai nem tudnak parancsolni az indulataiknak?
  Arról nem is beszélve, hogya "feltüzelt hozzátartozók és a kiérkező rokonok" nem igazán jeleskednek a társadalombiztosítási befizetésekben. Ahogy a problémás Ivániak sem.”
 • 1. kapuvári17 2009. október 31. 09:35
  „Miért bántják az ügyeletet amikor lelkiismeretesen ellátják munkájukat, szolgálatukat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öregdiákpadot tervez gimnáziuma elé

Gadányi Károly professzor szerint Kapuvár szerethető, családias kisváros, mely évekkel ezelőtt… Tovább olvasom