Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Megemelt büntetés az exszépségkirálynőnek

Felemelte a sikkasztással vádolt kapuvári exszépségkirálynő büntetését a Vas Megyei Bíróság.

Kattintson a képekre >>

Pénteken tárgyalta a Vas Megyei Bíróság Szombathelyen a volt kapuvári szépségkirálynő, Nagy Éva sikkasztási ügyét. Az eljárásban a lány volt barátját, Platz Józsefet felbujtással vádolták. Büntetésüket egy-egy évvel megemelték: a lány hat, a férfi hét évet kapott. Az ítélet jogerős, ezenkívül a banknak okozott kár megtérítésére is kötelezte a kapuvári párt a bíróság.

 Fórum: Szerelemért sikkasztani? >>


Platz József idegi kimerültségre hivatkozva nem jelent meg a tárgyaláson, csupán ügyvédjével képviseltette magát.
Az elsőfokú tárgyaláshoz képest a cselekmény minősítése megváltozott. Míg Sopronban folytatólagosan jelentős értékre üzletszerűen elkövetett sikkasztással vádolták a kapuvári párt, most már különösen nagy értékről beszélt a bíróság.
Ennek büntetési tétele is magasabb, öttől tíz évig terjedő.

A változás oka, hogy Szombathelyen már csak egy sértett volt, Éva korábbi munkahelye, a Kereskedelmi és Hitelbank. Így a sikkasztott összegek összeadódtak, nőtt az elkövetési érték, tehát a büntetésnek is emelkednie kellett.

Nagy Éva
Nagy Éva törvényi minimumhoz közelítő ítéletének indoklásában az szerepelt, hogy a lány végig segítette a nyomozást és őszinte beismerő vallomást tett. A bíróság kiemelte: ahhoz, hogy a bűncselekményt elkövethette, hozzájárult, hogy a sértett, azaz a bank elmulasztotta az ellenőrzést.

A pénzintézet polgárjogi igényéről is döntött a Vas Megyei Bíróság. Nagy Évát és Platz Józsefet a követelt 352 millió forint megfizetésére kötelezte. A büntetőeljárás során lefoglalt és zár alá vett értéktárgyakból a bank hozzájuthat pénze egy részéhez, ami körülbelül 100 millió forint. A többit „elkárolhatja".

– Az ítélet megítélésem szerint korrekt, ahogy az eljárás is végig az volt – mondta a Kisalföldnek közvetlenül az ítélethirdetés után dr. Glegyák Jenő, a lány védője.

– Egy hibát találok, hogy az eljárás nagyon elhúzódott, hiszen ennyi ideig bizonytalanságban lenni borzalmas érzés. Éva felkészülten fogadta a büntetés megemelését, hiszen a minősítés megváltoztatása után számítottunk rá. Harmincegy hónapot ült már előzetes letartóztatásban és csupán annyi kérdése volt, hogy ha ő ennyit kapott, akkor vajon mit kapnak azok, akiket milliárdos nagyságrendű bűncselekményekkel vádolnak.

Az ügyvédtől megtudtuk: Nagy Éva továbbra is „elfoglalja magát" a börtönben és már, ahogy dr. Glegyák Jenő mondta, „visszafelé számolja a napokat".

– Több mint fele eltelt a büntetésének. Háromszor kapott dicséretet magaviselete miatt, ezért bízik benne, hogy megkaphatja a kedvezményeket, például plusz látogatási időt, esetleg egy-egy hétvégére hazamehet eltávozásra – fogalmazott a védő.
A bíróság ítélete szerint Platz Józsefnek le kell töltenie korábban felfüggesztettként kapott büntetéseit is, ami összesen nyolc év kilenc hónap.

Kapcsolódó anyagok >>

Előzetesben a Rábaköz szépe (2003-04-17) >>
Lezáruló nyomozás (2003-11-23) >>
Miniszterelnök szeretne lenni (2002-06-24) >>
A szépségkirálynő jól ismerte Rejtő E. Tibort (2004-01-07) >>
Öt év a Rábaköz szépének (2004-06-22) >>
Nyusziválogatás döntőse (2002-08-08) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határidőre befejeződött a felújítás

Bár a diákok és pedagógusok már szeptember elején birtokba vették a felújítás alatt álló csornai Hunyadi János Gimnáziumot és Szakközépiskolát, valamint a hozzá tartozó Szilágyi Erzsébet Középiskolai Kollégiumot, a kivitelezés befejezésének határidejét novemberre tűzték ki. Arról, hogy időben elvégezték-e feladatukat az építők, Papp József polgármestert kérdeztük. Tovább olvasom