Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Megbízott körjegyzővel dolgozik a két település

Tíz pályázó jelentkezett a Kóny–Győrsövényház körjegyzőség jegyzői állására. A képviselő-testületek azonban nem jutottak közös nevezőre.

Most megbízott körjegyző látja el a feladatokat a két településen. Újabb pályázatot írnak ki.

Első nekifutásra nem sikerült jegyzőt választani a Kóny–Győrsövényház körjegyzőségben. A két község képviselői szerdán tartottak közös testületi ülést, melyen meghallgatták a pályázókat. Olyan jelölt nem akadt, aki mindkét testületben megszerezte volna a minősített többséget.

Aller Imre kónyi polgármester
Aller Imre kónyi polgármester

Aller Imre kónyi polgármestertől megtudtuk: a decemberben nyugdíjba vonult Purgai Sándorné helyére tíz pályázat érkezett. Ebből kettő eleve nem felelt meg a kiírás feltételeinek. Zárt ülésen tárgyalták a képviselők a napirendet. A személyes meghallgatások után aztán a testületek szavaztak. Mint kiderült, a jelöltek közül senki nem kapott minősített többséget. Így új pályázatot írnak ki a körjegyzői állásra. Az önkormányzatok működését Aller Imre szerint nem veszélyezteti a kialakult, jegyző nélküli helyzet.

– December közepétől egy kolléganőt bíztunk meg a feladatok ellátásával. Huszonöt éves közigazgatási tapasztalattal, államigazgatási főiskolai végzettséggel rendelkezik, korábban is helyettesített ebben a munkakörben. A két község ügyei tehát jó kezekben vannak. Bízom benne, hogy a következő fordulóban sikerül megválasztanunk új körjegyzőnket – tette hozzá Kóny polgármestere.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymilliárdnál is több pénzt oszthatnak ki

A Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület 2013-ig 1,2 milliárd forintot oszthat szét a helyi pályázók… Tovább olvasom