Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

Megbízott igazgató lesz a Csukásban

Megbízott igazgató irányítja augusztus elsejétől a csornai Csukás-iskolát. A kórház fejlesztési stratégiájáról később tárgyalnak a városvezetők.


A kapuvári vízitársulat beszámolóját nem fogadták el. A képviselő-testület hétfőn ülésezett.

A csornai Margit Kórház jövője is napirenden szerepelt a csornai képviselő-testület ülésén. Két tájékoztató került a plénum elé: az egyik a megyei kórházzal való együttműködés lehetőségeit vázolta, a másik a fejlesztésekkel foglalkozott. Noha egymástól függetlenül készült el a két anyag, a képviselők abban megegyeztek, hogy összefüggő kérdésekről szólnak.

Donkáné Verebes Éva, az önkormányzati biztos Integra Consulting Zrt. vezérigazgatója elmondta: a megyei intézmény igazgatóváltása miatt a tárgyalások elakadtak. A kórház fejlesztésével kapcsolatos tervek készítője a sürgősségi ellátás, a diagnosztika, az informatika és a fekvőbeteg-ellátás korszerűsítését javasolja többek között. A konkrét, számokkal alátámasztott tervek a következő ülésre készülnek el és akkor döntenek a képviselők a jövőt meghatározó lépésekről.

Napirenden szerepelt a Csukás Zoltán-szakközépiskola igazgatóválasztása is. Az állásra egyedül az iskola igazgatóhelyettese pályázott. Perlaki Sándornak viszont még egy szakvizsgája hiányzik ahhoz, hogy kinevezhessék, ezért a pályázatot érvénytelennek nyilvánították. Egy évre azonban megbízták a pedagógust az intézmény vezetésével.

Tárgyalták a képviselők a kapuvári vízitársulat munkájáról szóló beszámolót is. Németh Gy. Géza igazgató ismertette működésüket, kitért az anyagi nehézségekre, de a plénum végül nem fogadta el az előterjesztést. Turi György polgármester azzal indokolta: nem derült ki, mire költik a város területén a gazdák által befizetett pénzt.

A testület további döntéseire, hátterükre visszatérünk.

Olvasóink írták

  • 1. Mátyásfeketeserege 2010. június 29. 13:24
    „Hát arra én is kiváncsi lennék hogy a vizitársulat mire költi a pénzt mert a mi földünk mellett lévő csatornába már húszcentis fák vannak amiből arra lehet következtetni hogy már legalább 10 éve nem volt hozzányúlva.
    Akkor amit 10 évig fizettünk be(vagyis 2 tulaj mert a csatornának 2 oldala van) pénzt az hol van?
    valamint egy másik földünk mellett egy árok van ami onnan vezetné el a vizet de abba meg legalább 80 cm es fák vannak. és a pénzt ott is beszedik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játékavató családi nappal Bősárkányban

A bősárkányi óvodában már hagyomány – hatodik éve rendezik meg – a szülői munkaközösség… Tovább olvasom