Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Megbízott igazgató a Pátzay élén

Megbízott igazgatója lesz a kapuvári Pátzay-iskolának a következő egy évben.
A város képviselő-tesülete döntött így, miután a vezetői tisztségre jelentkező pályázók közül egyik sem kapott többséget.
Iskolaigazgatók kinevezéséről döntött legutóbbi ülésén a kapuvári képviselő-testület.

A Széchenyi István Általános Iskola és a Metrum Művészeti Iskola vezetői tisztségére csupán az addigi igazgatók, Hámori György és Szűcs Róbert pályáztak. Megválasztásuk titkos szavazással, gond nélkül megtörtént. A Pátzay-iskola élére ketten is törekedtek, Módli Ágnes, aki már öt éve irányítja az intézmény működését és Czanik Ferenc rajztanár.

A képviselők közül kilencen voksoltak Czanik Ferencre, három szavazat érvénytelen volt, Módli Ágnes hat képviselőtől kapott bizalmat. A szabályzat szerint a szavazás eredménytelen lett. A plénum ezután – tizennyolc képviselőből tizenöt – úgy döntött, hogy Módli Ágnes egy évig megbízottként irányíthatja az intézményt.

– A döntés hétfőn megszületett, jogszerű volt és én tudomásul vettem – kommentálta kérésünkre a képviselő-testület határozatát Módli Ágnes, aki elfogadta, hogy egy esztendeig megbízott igazgató lesz. – Ettől függetlenül dolgozunk tovább, ha lehet, még nagyobb energiával, mint eddig, vagyis az iskola szakmai munkáját semmiképp nem befolyásolja. Ilyen döntésre mindig lehet számítani, egy igazgatói kinevezést nem lehet biztosra venni.

Az igazgatónő elmondta: jövőre ismét pályázik a tisztségre. Hámori György, a képviselő-testület oktatási bizottságának elnöke szerint mindkét pályázó anyaga megfelelt az elvárásoknak.
– A Pátzay-iskolában korábban volt egy átfogó ellenőrzés, amely néhány szakmai hiányosságot is feltárt (Kisalföld, 2005. február 2.), talán ez befolyásolta a képviselő-testületet – fejtette ki Hámori György. – Módli Ágnes további egyéves megbízásánál a tantestület, a szülői munkaközösség és a diákönkormányzat véleményét vette figyelembe a képviselő-testület. Egy év múlva az önkormányzat új pályázatot ír ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújuló templomok

Egyre több rábaközi település egyházközsége dönt úgy, hogy felújítja templomát. Ehhez elsősorban a hívek támogatását kérik, a munkálatokhoz szívesen adakoznak a falvakból elszármazottak is. Állványerdő veszi körbe ma is a szili és a farádi szentélyt, Himodon pedig készülnek az épület rekonstrukciójára. A szerencsésebbek pályázaton is nyertek pénzt a több millió forintos beruházásokra. Tovább olvasom