Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Megbízott igazgató a Margit Kórház élén

Csorna - A csornai képviselő-testület rendkívüli ülésén elfogadta a Margit Kórház konszolidációs programjának részletes cselekvési tervét és döntött az intézmény megbízott igazgatójának személyéről.
Rendkívüli ülést tartott csütörtökön este a csornai képviselő-testület. Napirend előtt Csontos Gáborné (Szülőföldünkért Egyesület) kifogásolta, hogy változott az októberi rendes ülés időpontja és 15. helyett 29-én tartják. Majd arról beszélt, hogy a városban különböző hírek terjednek a Margit kórházzal kapcsolatban. Például, hogy újabb elbocsátások várhatók az intézményben és a polgármester változtatott az elbocsátandók listáján. Turi György válaszként elmondta, hogy a szeptemberi és az október 15-re tervezett rendes ülés közti rövid idő nehezítette volna a felkészülést, ezért kellett későbbre halasztani az e havi tanácskozást. A kórházzal kapcsolatos hírekről pedig határozottan kijelentette: egyik sem igaz.

Abdai Imre (SZDSZ) felvetette: Turi György egy újságban azt nyilatkozta, hogy egy SZDSZ közeli cég képviselői megkeresték és felajánlották, hogy működtetnék a kórházat, de az önkormányzat nem kíván lemondani az intézményről. Abdai képviselő azt kérte, hogy a polgármester nevezze meg az említett céget. Turi György válaszként közölte: valóban azt mondta, ami a lapban megjelent, ám a céget nem nevezi meg.

A napirendre tűzött témák közül elsőként a Margit kórház konszolidációs programjának részletes cselekvési tervéről tárgyalt a testület. Az írásos előterjesztéshez a cselekvési tervet készítő Integra Consulting Zrt. képviseletében Oberfrank Ferenc fűzött szóbeli kiegészítést.

Egyebek mellett azt mondta, hogy további létszámleépítésre nem tettek javaslatot. Turi György leszögezte, hogy a kórházban jelenleg működő osztályokat meg akarják tartani. Kovács Tamás (Vidékért Egyesület) többek között szóba hozta, hogy az előterjesztett anyagban az olvasható, hogy szerződéseket kívánnak felbontani. Azt kérdezte, mely szerződésekről van szó. Oberfrank Ferenc azt válaszolta, erről nem szeretne többet mondani, mert nem az ülésről akar üzenni a partnereknek, helyette tárgyalna velük.

Csontos Gáborné élesen kritizálta a cselekvési tervet, amely – mint fogalmazott – nagy csalódás számára. Szerinte hiányoznak belőle a konkrétumok, s úgy vélte, a céget azért bízták meg, hogy adjon ötleteket a kórház helyzetének javításához. Oberfrank Ferenc úgy reagált, ők segítenek a kórházi szakembereknek, hogy végezni tudják a munkájukat. Hozzátette: a legérintettebbek támogatják a cselekvési tervet.

Végül a képviselő-testület kilenc igen szavazattal, öt ellenében és egy tartózkodás mellett elfogadta a Margit kórház konszolidációs programjának részletes cselekvési tervét. Felkérték az Integra Consulting Zrt.-t, hogy a 2008. január elsejétől kezdődő időszak cselekvési tervét november 30-ig készítse el és küldje meg az önkormányzatnak.

Döntés született arról is, hogy a Margit kórház megbízott igazgatója október 19-től a pályázat elbírálásáig dr. Boga Attila lesz. Az új megbízott igazgató szerint a tanácsadó cég javaslatai használhatóak, a kórházat – ahol fél évvel ezelőtti Csornára érkezésekor jó körülményeket talált – meg kell őrizni.

Haszonits József

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akadálymentesített kisbusz a máltaiaknak

Csorna - A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Csornai Támogató Szolgálata 2004 márciusában kapott… Tovább olvasom