Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Megbízott igazgató a kórház élén

A tervezettnél kevesebb hiánnyal zárja az évet a kapuvári önkormányzat. A testület idei utolsó ülésén módosították a közterület-használati és parkolási díjakat, valamint tárgyaltak a vízdíj esetleges emeléséről.
Az idei költségvetési rendelet negyedik módosításával kezdődött a kapuvári képviselő-testület idei utolsó, tervezett ülése. A plénum előtt elhangzott: a büdzsé év elején meghatározott ötszáztízmillió forintos hiányát közel kettőszáznegyvenmillióra sikerült leszorítani. Lugosiné Kelemen Judit pénzügyi irodavezető azonban hozzátette: várhatóan januárban még egyszer módosítják az idei költségvetést.

Vertetics István, a városfejlesztési iroda vezetője a hulladékgazdálkodási rendelet módosításáról tájékoztatott. Eszerint a következő két évben mintegy egymilliárd forintos ráfordítással három hulladékudvart és tizenöt hulladékgyűjtő telepet alakítanak ki Kapuváron. A program a nagytérségi hulladékgazdálkodási rendszer keretei közt folyik. Dr. Puhl Imre, az egészségügyi bizottság elnöke szerint a városban több helyen ellenőrizetlen tüzelőanyaggal fűtenek, ami káros lehet a lakosságra.
Információi szerint Nyugatról származó műanyag ingekkel is tüzeltek néhány háznál, de felmerült a vegyszerrel pácolt fa mint fűtőanyag is. A polgármester szerint konkrét lakossági bejelentés nyomán a hivatal intézkedhet az ügyben.

A képviselők tárgyalták jövő évi munkatervüket, valamint megváltoztattak több díjtételt is. Eszerint a városban a közterületek használati díját átlag nyolc százalékkal emelik, kivételt képez a belváros, ahol ennek duplájával emelkednek a területhasználati díjak. A parkolásért óránként száznyolcvan forintot fizetnek a személygépkocsival közlekedők, száznegyvenet pedig a motorosok.

A testület döntött a Pátzay-iskola működési szabályzatának és házirendjének megváltoztatásáról, valamint a Berg-szakiskola alapító okiratának módosításáról is. Molnár Sándor őrnagy, tűzoltóparancsnok előterjesztésében meghallgatták a tűzoltóság idei évi fejlesztéseiről szóló beszámolót. A parancsnok hozzátette: négy új tűzoltó mellett a továbbiakban is várják az újoncok jelentkezését.

Dr. Ballagi Farkas, a kórház leköszönő főorvosa arról tájékoztatott, hogy húsz aktív ágy leépítésével húszmillió forint pályázati pénzhez jutott az önkormányzat, amely azonban független a jelenleg is zajló egészségügyi intézkedéseitől. A képviselők tárgyalták a kórház vezetői beosztására kiírt pályázat eredményét is. Egy érvényes pályázat érkezett a plénum elé, de ennek benyújtója sem kapta meg a többségi voksokat. A városatyák új pályázat kiírását határozták el, ennek eredményéig dr. Benedek Zoltán sebészorvost bízták meg az intézmény vezetésével.

A testületi ülés egyik utolsó napirendjeként tárgyalták a városháza tetőrekonstrukciójára kiírt pályázatot. Mivel csak egy érvényes pályázat érkezett – ez is drága ajánlat volt –, a képviselők itt is új eljárás kiírását határozták el. A városháza takarítására kiírt közbeszerzési eljárásban viszont eredményt hirdettek, miszerint egy budapesti cég nyert egy kapuvári vállalkozó előtt. A képviselő-testület tárgyalt a vízdíjak változásáról is, de a januári ülésen még módosulhatnak az adatok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hullámosak, keskenyek, gödrösek, tengelytörők

A főút állapotáról – és forgalmáról – most ne essék szó, elég annyi, hogy nagyon kellene már az a sokat emlegetett elkerülő. A rábacsanaki bekötőút az első „célállomás”. Toldozott-foltozott, ráz az autó. Egyed előtt balra fordulunk Rábapordány irányába, a szakaszon látszik, hogy javítgatták, a többihez képest talán megfelelő minősítést kaphatna. Tovább olvasom