Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Megbeszélés elkerülőútról, Tescóról, ígéretekről

A polgármester személyesen tájékoztatta a csornai főúton demonstrálókat a leendő fejleményekről.

Az elkerülőút megépítésének várható időpontjáról és a Bartók Béla utcai bevásárlóközpont okozta forgalmirend-változásról beszélgettek pénteken délelőtt a 86-os főúton, Csornán demonstrálók és Papp József polgármester. A találkozón több, a várost érintő téma is előkerült.

A demonstrálók pénteken reggel nyolc órakor vonultak fel járműveikkel, Papp József polgármester délelőtt tizenegy órakor érkezett a helyszínre. A jelenlévőknek dokumentumot osztott ki, ami az elkerülőút megépítését írásban is garantálja. Másik papírján a leendő Tesco áruház előnyeit ecsetelte. Ezek között felsorolta a száznál is több új munkahelyet, a 86-os főút egy szakaszának rendbetételét, biztonságos gyalogos- és kerékpárút megépítését, az ellátást javító szolgáltatásokat. Ezután az elkerülőút megépítésének részleteiről adott tájékoztatót tüntetőknek, akik körülbelül ötvenen voltak. Ismét kijelentette: a kivitelezéshez szükséges 19 milliárd forint rendelkezésre áll. A demonstrálók korábbi újságcikkekre, nyilatkozatokra hivatkozva az ígéreteket kérték számon a polgármesteren. Papp József válaszában elmondta: mindent megtett az ügy érdekében, amit képviselőként 2002 óta lehetett.

A másik központi témája a beszélgetésnek az áruház építése és az emiatt kialakuló forgalmirend-változás volt. Amint a polgármester fogalmazott: a Tesco útépítését az önkormányzat nem befolyásolhatja, hiszen arra a szakhatóság kötelezte a céget. A Bartók Béla utcaiak kérték: a polgármester-országgyűlési képviselő járjon közben, hogy a tervezett felkanyarodósávot ne az eredeti tervek alapján alakítsák ki. Így talán elérhető, hogy ne közvetlenül az ablakaik alatt dübörögjenek el a járművek.

Papp József megígérte, hogy az önkormányzat igyekszik segíteni. Többen felvetették, hogy a volt Csukás-pálya nem ideális hely a bevásárlóközpont létesítésére, mivel más településeken inkább a külterületeket részesítik előnyben a multik. A polgármesteri válaszból kiderült, hogy négy lehetséges helyszín közül ehhez ragaszkodott a vállalkozás. Farkas András, a megmozdulás főszervezője az ingatlan eladásáról szóló szóbeszédekre kérdezett rá.

 „Mennyiért adta el a város a területet, miért vontak be az értékesítésébe ingatlanközvetítőt és az mennyiért adta tovább a Tescónak?"
Farkas András főszervező
– Csaknem százmillió forintért értékesítette az önkormányzat a pályát a megbízásból érdeklődő ingatlanforgalmazónak, de hogy az mennyiért adta tovább, nem tudom. Ez gyakorlat a multiknál – reagált a polgármester. További kérdezz-felelek után a megeredő eső vetett véget a kialakuló szócsatának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vilmos park: szabad préda

A csornai Vilmos parkban szabadon burjánzik a gaz, a parlagfű. Az önkormányzat kiadta bérbe a park gondozását, de csak a terület széleit nyírják. A szélső sáv gondozását minden évben kiadják egy vállalkozónak, azonban a park belsejét nem adták szerződésbe sosem. A lakók közül többen megjegyezték, évekkel ezelőtt más volt a helyzet a Vilmos parkban. Tovább olvasom