Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Megbénult a közigazgatás Árpáson

Árpás - Megbénult Árpáson a közigazgatás. A polgármesteri hivatalból ellopták ugyanis mindkét számítógépet, rajtuk az összes, településsel kapcsolatos adattal. A hiányt az önkormányzat nem tudja pótolni, mivel új gépekre nincs pénze a falunak.

A községi hifiberendezést is elvitték. Szabó András, Árpás polgármestere úgy fogalmazott, hogy a betörés óta „süketek" lettek.

A monitort és a billentyűzetet meghagyták a tolvajok. Szabó András polgármester elmondta, nincs pénz új gépekre.

– Nem is tudják az elkövetők, milyen kárt okoztak nekünk – mondta a Kisalföldnek. – Ez pénzben nem fejezhető ki.  Igaz, hogy a két számítógép és a hifi már nem voltak nagy értékűek, de a gépeken tárolt adatok, információk gyakorlatilag pótolhatatlanok. A temető digitalizált térképétől kezdve a különböző pályázati anyagokig, elszámolásokig minden eltűnt. Ezen túl persze annyi pénze sincs az önkormányzatnak, hogy új számítógépeket vegyünk. Már érdeklődtünk a használtak iránt, ideiglenesen talán az is jó lenne. A most ellopottakat is pályázaton nyertük.

A legfontosabb információk most a körjegyzőségre, Mórichidára érkeznek. Árpáson ugyanis se faxolni, se internetezni, se elektronikus levelezést folytatni nem tudnak.

Tényleg „süketek" lettek a hivatalban. Ráadásul a helyi iskolásokat, fiatalokat is megkárosították a tolvajok, hiszen az egyik gép a helyi teleházat jelentette. Sokan használták tanulmányaikhoz.
– A rendőrség nyomoz, de túl sok reményt nem fűzünk az eredményhez – folytatta Szabó András. – Persze, sejtésünk van, kik is lehettek benne a balhéban, hiszen a jelenléti ív tartalmazza az internetes szoba utolsó látogatóinak nevét. A betörés módszere pedig arra utal, hogy sajnos helybeliekkel van dolgunk. Ha így van, szégyellhetik magukat, mivel a közösségnek, a falunak óriási kárt okoztak. Ezt ők talán fel sem tudják mérni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezárt a gyermekosztály, egyre ritkulnak a buszjáratok

Kapuvár - A közelmúltban családi napot tartott a Kapuvári Nagycsaládos Egyesület országos… Tovább olvasom