Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Megáldották a hálából épített kápolnát Kónyban

Egy vállalkozó által emeltetett kápolnát áldottak meg tegnap délután Kónyban. A Buda család az isteni kegyelmekért adott hálát, amikor az isteni hajlék építéséről döntött.


Vasárnap délután ökumenikus szertartással áldották meg Kónyban a Buda család kápolnáját. Buda Bertalan 2008-ban döntötte el, hogy kápolnát építtet. Akkor súlyos autóbalesetet szenvedett, de karcolások nélkül szállt ki járművéből. Úgy határozott, megmeneküléséért és mindazokért a kegyelmekért, melyeket élete során Istentől kapott, így ad hálát.

A Buda család hálából építtette a kápolnát.
A Buda család hálából építtette a kápolnát.

A Buda család vállalkozása Kónyban működik. Üzemépületük közelében jelölték ki az isteni hajlék helyét, mely néhány héttel ezelőtt készült el. Megáldására sokan fogadták el a meghívást. Köszöntőjében Buda Bertalan arról beszélt, hogy a hit mennyire fontos az emberek életében. Lehet rá támaszkodni és átsegít a nehézségeken. A vállalkozó bibliai idézettel fejezte ki hozzáállását az élethez: „aki nem tesz jót, amikor jót tehetne, bűne az annak". Beszéde végén hálát adott családjáért, és köszönetet mondott mindenkinek, aki az építkezésben közreműködött és támogatta.

Lentulai Attila református esperes
Lentulai Attila református esperes

A hálaadó kápolnát Ferling György kónyi plébános és Lentulai Attila református esperes áldották meg. Kérték Isten áldását az építtetőkre és mindazokra, akik megfordulnak falai között.

Buda Bertalan, bár magánterületén emeltette az épületet, a kónyiaknak adományozta azt. Jelképesen Aller Imre polgármester vette át tőle a kápolna kulcsait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A háború repülőemlékei testközelből

A Rábaközi Helytörténet-kutatók Társulata a közelmúltban Szilbek Béla amatőr repüléstörténészt… Tovább olvasom