Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Megalakult az új képviselő-testület

Mind a polgármester, mind a testület tagjai elégedettek az újonnan felállt bogyoszlói elöljáróság összetételével. Már első ülésükön számos elmaradt döntést meghoztak.
Az előző képviselő-testület önfeloszlatását követően a szeptember eleji időközi önkormányzati választások után a minap tartotta első rendes ülését az új bogyoszlói elöljáróság. Ebbe Varga Tamás régi-új polgármester mellé Varga Imre, Szabóné Boross Zsuzsánna, Budai Zoltánné és Pákai Kornél független képviselők kerültek be – a kapott szavazatok sorrendjében. Az új plénum a minap megtartotta alakuló, majd első rendes ülését is.

Bogyoszlón egyelőre visszafogják a helyi fejlesztéseket.
Bogyoszlón egyelőre visszafogják a helyi fejlesztéseket.

– Az első benyomások alapján s az eltelt rövid idő munkáját értékelve ki kell jelentenem, nagyon jó véleménnyel vagyok az új testületről: a község problémái iránt érdeklődő, konstruktív képviselők kerültek a testületbe – fogalmazott Varga Tamás polgármester.

Hozzátette: a jelöltek névsorát ismerve nem érte meglepetésként a választási eredmény. – A legfontosabb, hogy tudunk együtt dolgozni, ami már az első rendes ülésen is megmutatkozott – mondta a falu vezetője. Számos elmaradt döntést meghoztak első összejövetelükön, így a bérlakásokról, személyi ügyekről, az M85-ös elkerülő miatti rendezési terv változtatásáról és többek közt a tanévkezdési támogatásról is tárgyalt a plénum. Varga Tamás szerint folytatják a két évvel ezelőtt meghirdetett programot, ám annyit hozzátett, a fejlesztésekkel egyelőre leállnak, megvárják, hogyan alakul a jövő évi költségvetés. A polgármester annyit azonban elárult, a sokak által várt játszótér-felújítás még várható ebben a ciklusban.

Az új bogyoszlói testületből a legtöbb szavazatot megkapott Varga Imre nem kezdő a helyi politikában, 2006-ig már három ciklusban volt képviselő (a feloszlott testületben nem). Mint mondta, megpróbálja megszolgálni a választók bizalmát. – Úgy vélem, a legfontosabb, hogy előbbre vigyük Bogyoszló ügyét, az esetlegesen felmerülő személyes problémákat pedig házon belül kell megbeszélni. Együttműködőnek érzem az új testületet – fejtette ki. Szabóné Boross Zsuzsánna elmondta, elégedett az időközi választás eredményével. Úgy véli, konstruktív testület alakult a választók akaratából. Pákai Kornél is jó véleménnyel van a plénum összetételéről. Szerinte ez a testület együtt tud működni a polgármesterrel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Motorosok Barbacson: `ha golyót eresztünk beléjük, nem megoldás´

Barbacson forrnak az indulatok a motorosok kapcsán, de nem az a megoldás, hogy rájuk lőnek. Így… Tovább olvasom