Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Megalakult a Fertő–Rábaköz régió

A Fertő–Rábaköz régió megalakulásával új elnevezésű régió kezdte meg működését a megyei kereskedelmi és iparkamara berkein belül.

Szakács Imre régiós elnök szerint a kamaránál szemléletváltás történt. Az érdekvédelmi szervezet alelnöke kijelentette, a kötelező tagságot két lépcsőben kellene bevezetni.

A minap Kapuváron megtartott, nagy sikerű Irány Ausztria! című rendezvény kapcsán Szakács Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, a nemrég új elnevezést kapott Fertő–Rábaköz régió elnöke az érdekvédelmi szervezeten belüli szemléletváltásról beszélt a Kisalföldnek. Mint mondta, javaslatára a megyei elnökség elfogadta a Fertő–Rábaköz térség elnevezést. – A soproni kamara mellett nem volt hatékony képviselete a Fertő-parti cégeknek, vállalkozásoknak, a régió újjáalakításával egyre nagyobb munkát fektetünk a területi egység vállalkozásainak feltérképezésére és szervezésére – mondta Szakács Imre.

Szakács Imre régiós kamarai elnök
Szakács Imre régiós kamarai elnök

A kamarai munka mellett vállalkozó kapuvári szakember szerint a napjainkban napirenden lévő kötelező kamarai tagság bevezetését nem szabad elkapkodni, okulva a ’95-ös tapasztalatokból. – Akkor egyszerre bevezetve a kötelező tagságot elriasztottuk a vállalkozókat, hiszen a tagdíj mellé a tagság semmilyen képviseletet nem kapott – mondta a régiós elnök. Úgy véli, két lépcsőben kellene megvalósítani a belépéseket, elsőként kötelező regisztrációval. Szakács Imre szerint ezzel kiszűrhetnék a feketevállalkozásokat és a ˝kóklereket˝. – Azzal a kamaránál is tisztában vagyunk, hogy nem hangzik jól a kötelező tagság, ám az első lépcső bevezetését követően megfelelő érdekképviselettel és hatékony segítségnyújtással elérhetjük, hogy a vállalkozások érdemesnek tartsák a belépést – mondta a megyei kamara alelnöke.

Hozzátette: a kötelező tagság intézménye többek közt Ausztriában és Németországban is beváltotta a vállalkozók reményeit. – Azt mindenkinek tudnia kell, hogy a széthúzó vállalkozói szféra mindig áldozata lesz az aktuálpolitikának, a jól szervezett vállalkozói réteg viszont megfelelő védernyőt kap a kamarán keresztül többek közt a multikkal szemben is – jelentette ki Szakács Imre.

A Fertő–Rábaköz régión belüli változások szele már érezhető, ennek egyik jele volt a nagy sikerű kapuvári rendezvény, melynek előadójával, Nemes Zsolt tanácsossal folynak a tárgyalások Fertő-parti előadásról is. A kamara szervez egy évnyitó előadást is dr. Parragh László országos elnök részvételével. Emellett kiemelt figyelmet fordítanak a Széchenyi-kártyára, melyet egyre több vállalkozás vesz igénybe. A kamara minden hónap utolsó keddjén könyvelői klubot is szervez. A rendezvényen ötven-hatvan érdeklődő van jelen, ám Szakács Imre elmondta, a jövő évi adó- és jogszabályváltozások ismertetésére újabb rendezvényekkel készülnek. Ezek mellett folytatják építőipari regisztrációs munkájukat is, melynek keretében felkeresik a térség egyéb vállalkozásait, segítve őket az ágazatokat érintő problémák megoldásában.

Olvasóink írták

  • 2. sivatag66 2010. november 23. 02:49
    „:((((((((((((((((((((”
  • 1. janika 2010. november 22. 17:20
    „Csak nem nádat akarnak aratni a Fertő tó körül? habár azt kétlem,hisz az fárasztó! Vagy horgász stégeket kialakítani, vagy egy újabb közúti sorompós fürdőt nyitni ahol dől a lé.? No majd kiderül.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az óvodai konyhából újabb bérlakás lesz

A fiatalokat szeretnék helyben tartani Pásztoriban. Bérlakás kialakításán gondolkodnak, és emelnék a letelepedési támogatást. Tovább olvasom