Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

Még öt évig maradhat az igazgató

Továbbra is Szalayné Galambosi Tímea felel Csorna kulturális életéért. A Városi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatóját újabb öt évre nevezték ki.


Újabb öt évig Szalayné Galambosi Tímea lesz a csornai művelődési központ és könyvtár igazgatója. A képviselő-testület egyhangúlag választotta újra az intézmény élére. Szalayné Galambosi Tímea 2008-ban került a Városi Művelődési Központ és Könyvtár élére. Azóta bővült az intézmény, mivel idén januártól a helyi múzeum is ide tartozik.
Az igazgató beszámolójában kiemelte, hogy a művelődési központ színházi előadásait több mint 250 bérletes néző látogatja ma már.

Népszerű lett a zenepaviloni koncertsorozat, kiemelkedő látogatottságot produkál évről évre a gyereknap. Nagy volt az érdeklődés az operettműsorok iránt és telt házzal rendezett koncertet a Kerényi művészeti iskola.

A szakember megoldandó problémaként a helyi fiatalok „kiszolgálását" említette meg. Az általuk elvárt szórakozási lehetőségek egyelőre hiányoznak a kínálatból, ugyanis a késő esti, éjszakai koncerteket a szomszédos lakóházakban élők miatt be kellett szüntetni.

A könyvtárral kapcsolatban kiderült: több mint 1100 regisztrált felhasználója van, egy év alatt csaknem harmincezer dokumentumot kölcsönöznek ki. Szalayné Galambosi Tímea szakmai kihívásnak tekinti a gyerekek és fiatalok „bevonzását" az intézménybe. Ugyanígy szívesen látná nagyobb létszámban az időseket, a 65 éven felülieket is a kölcsönzőben. A könyvtárban az elmúlt egy évben 103 rendezvényt tartottak, melyeknek összesen 2574 látogatója volt.

A muzeális kiállítóhely áprilisban nyílt meg újra. A kezdeti tapasztalatok jók, rendezvényei népszerűek voltak.

Olvasóink írták

  • 3. kap_ 2013. november 02. 10:18
    „Csak így tovább! Rosszat nem lehet róla mondani! Tökéletesen látja el a munkáját! Sok sikert kívánok a következő 5 évhez is! :)”
  • 2. kultura 2013. november 01. 21:14
    „Megérdemelte! További sok sikert.”
  • 1. 1120 2013. november 01. 11:31
    „Szívből gratulálok! :)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vágon díszkivilágítást kapott a sírkert

A hétvégi ünnepek előtti napokban benépesülnek a sírkertek. A hozzátartozók koszorút raknak… Tovább olvasom