Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 5°C | 19°C Még több cikk.

Még nincs itt a számonkérés ideje

Csorna - A számonkérés ideje nem az első, hanem a negyedik év vége – nyilatkozta a Kisalföldnek Csorna fideszes alpolgármestere. Gyopáros Alpár arról is beszélt, hogy a jó szándékú kritikát elfogadják és hasznosítják a munkájuk során.
Gyopáros Alpár 28 évesen lett Csorna alpolgármestere. A feladatot főállásban látja el.

– Egy évvel ezelőtt azt mondta, hogy látja, mennyi megoldásra váró gond van Csornán. Sikerült ezek közül néhányat „kipipálni"?

– Valóban, ismertem a meglévő gondokat, ugyanakkor újabbak is előkerültek. Természetesen hozzáláttunk a megoldásukhoz és apró lépésekkel szeretnénk felszámolni ezeket. De nemcsak a problémák megoldásán, hanem új ötletek megvalósításán is dolgozunk. A város komfortosabbá tétele, közterületek, parkolók rendben tartása is ezen feladatok közé tartozik. A sikeres pályázatnak köszönhetően tizenöt közmunkás takarítja a közterületeket. Amikor egy éve átvettük az önkormányzatot, egy EU-szabványnak megfelelő játszóterünk volt, ma három van. Önkormányzati bérlakásokat újítunk fel, bővítettük a szelektív hulladékgyűjtő helyek számát. Figyelünk a temetők rendjére, s közben megújult a Szent Antal-temető Anyakeresztje. Lakossági összefogással tettük rendbe a premontrei park szabadtéri színpadát. Ezek kis lépések ugyan, de fontosak. Egy év elteltével csodát várni nem lehet. Különben sem csodavárásra, hanem munkára van szükség.

– Tavaly azt is kijelentette: abban, hogy a munkahelyteremtő beruházások elkerülték Csornát, a korábbi városvezetésnek is része van. Önök mit tettek azért, hogy a beruházók ide települjenek?

– Sajnos manapság fejlesztésekről kevésbé hallunk, sokkal inkább gyárbezárásokról, elbocsátásokról szólnak a hírek. De vannak érdeklődők a befektetési lehetőségek iránt, és mi is keressük a potenciális befektetőket. Például szakkiállításokon népszerűsítjük a várost, s talán a jövő év elejére elkészül az a magyar, angol és német nyelvű kiadvány, amely szintén a település bemutatását szolgálja.

– Csornán az egyik igazán fogas kérdés manapság a Margit kórház jövője. Ön szerint mire számíthatnak az intézményt féltő betegek és a dolgozók?

– Eltökélt szándékunk, hogy a kórházat megtartsuk, körömszakadtáig ezért dolgozunk. Ekkora térség ellátását nem szabad veszélyeztetni.

– Az sem világos, hogy mi lesz a termálfürdővel?

– A fürdő üzemeltetőjével, a Kerti Park kft.-vel folyamatosan tárgyalunk. A már elvégzett fejlesztések után a téliesítés következik. Reményeink szerint a jövő év elején elkezdődhet a beruházás. Persze ez az üzemeltető által benyújtott pályázat sikerétől is függ.

– Igaz, csak egy év telt el az új önkormányzat hivatalba lépése óta, mégis vannak, akik számon kérik az eredményeket. Nekik mit tud mondani?

– A jó szándékú kritikát elfogadjuk és hasznosítjuk a munkánk során. Én is hallom azokat a hangokat – néhány ilyen van –, amelyek már egy év után csodát várnak. Azt azért megjegyzem, hogy a számonkérés ideje nem az első, hanem a negyedik év vége.

– Hamarosan időközi választás lesz a város egyik egyéni választókörzetében. A Fidesz helyi elnökeként bízik pártja jelöltjének sikerében?

– Több okom is van erre. Főleg az, hogy jól ismerem a jelöltünket, Kenesei Gábornét, aki már többször bizonyította rátermettségét.

– Egy év tapasztalatával a birtokában ismét vállalná az alpolgármesterséget?

– Ma már tisztábban látom a város helyzetét, mint amikor a polgármester úr felkért a feladatra. Ennek dacára nem hátrálnék meg.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Széchenyiektől az üzletelőkig

Rábasebes - Üresen áll évek óta a rábasebesi Széchenyi-kastély. A tulajdonos cégek ellen felszámolás… Tovább olvasom