Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Még napokig kerülni kell az árvíz miatt

A folyó megemelkedett vízállása miatt a Rábaközben lezárták a bodonhelyi és a mérgesi Rába-hidakat. A helyiek szerint nem gyakran alakul ki ilyen helyzet. Addig is, míg az ár levonul, kerülővel közlekednek.

A Rába-híd lezárása miatt például a mórichidai Gerencsér Lászlóné sokat bosszankodik. Ő Bodonhelyen, az önkormányzati konyhán dolgozik. Autóval jár munkahelyére és az áradás miatt mindennap húsz kilométeres kerülőre kényszerült.

– Legutóbb talán négy éve volt ilyen áradás, azóta szerencsére nem – mondta a Kisalföldnek az asszony. – Mivel a hidat lezárták, Rábapordányon keresztül érem el Bodonhelyt. Ez legalább húsz kilométeres többlet. Nem beszélve arról, hogy milyen állapotban vannak az utak arrafelé. Főleg Pordány és Bágyogszovát között katasztrofális a helyzet. Ahogy elnéztem most a Rábát, a héten biztosan nem nyitják meg újra a hidat. Nem marad más, mint a bosszankodás és a mindennapos kerülő.

A héten biztosan nem nyitják meg újra a hidat. A felvétel (a bodonhelyi Rába-híd Kisbabot felől) hétfőn készült.
A héten biztosan nem nyitják meg újra a hidat. A felvétel (a bodonhelyi Rába-híd Kisbabot felől) hétfőn készült.

A bodonhelyi Varga Tiborné még hozzátette: a postásautó, az élelmiszert szállító járművek mind más-más útvonalon közelítik meg a falut. A helyiek egyébként, véli ő, hozzászoktak ahhoz, hogy néhány évente lezárják a faluból kivezető utat.

Mérgesen szintén a magas vízállás miatt került tiltó tábla az átkelőhöz vezető szakaszhoz. Ez leginkább a gazdákat érinti, mivel földjeik főként a hídon túl találhatók. A Rába-parton ottjártunkkor Kozma Kálmánnéval találkoztunk, aki unokájának mutatta meg a „nagy vizet".

– Nagyon sok volt a csapadék, a Rába felsőbb szakaszain is. Jött az olvadás, nem csoda, hogy ez lett a vége. Szépen lassan aztán az ár levonul, a híd is megközelíthető lesz. A mérgesi határ java a folyó túlpartján van, ezért a gazdáknak a legkellemetlenebb a helyzet. Ők Rábacsécsény felé kerülnek – adott rövid helyzetjelentést Kozma Kálmánné.

Varga Tiborné (jobbra) és Gerencsér Lászlóné a bodonhelyi hídnál.
Kozma Kálmánné Mérgesen unokájának, Viktóriának mutatta meg a ˝nagy vizet˝.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bizonyították, képesek csapatban dolgozni

Integráltan oktatott, sajátos nevelési igényű gyerekek mérhették össze képességeiket a csornai… Tovább olvasom