Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Még mindig napirenden az átkelők témája - Galéria

Határ menti együttműködést szervez a bécsi nagykövet Szalay-Bobrovniczky Vince; A még mindig lezárt átjárók kérdését napirenden tartja.

Magyarország bécsi nagykövete kijelentette, elsőrendű feladata a határ menti térségek minél szélesebb körű együttműködésének megteremtése.

Szerdán Kapuváron járt Szalay-Bobrovniczky Vince, Magyarország ausztriai nagykövete, aki megtekintette többek közt a kórház angiológiai osztályát és a Flóra termált. A vendéglátó, Hámori György polgármester a sajtótájékoztatón elmondta, Kapuvárnak fontosak az osztrák kapcsolatok, melyeket épp a legutóbbi közös program, a 650 millió forintos kerékpár-turisztikai projekt is bizonyít. Szalay-Bobrovniczky Vince hangsúlyozta, bár csak néhány hónapja foglalta el hivatalát, már számos határ menti települést meglátogatott, hiszen fontosnak tartja a térség szoros együttműködését. – Ennek érdekében várhatóan még az ősszel egy burgenlandi találkozót szervezünk a két térség döntéshozóinak részvételével, hiszen az unió is az országok közti együttműködést helyezi előtérbe a közeljövőben kiírandó pályázatoknál – mondta a diplomata.

A határ menti települések egyes átjáróinak osztrák lezárásáról szólva a nagykövet kijelentette, a téma nem sikkadt el, Hans Niessl tartományfőnökkel többször tárgyalást folytattak ez ügyben és érez némi enyhülést az osztrák álláspontban. A május elejétől megnyílt osztrák munkaerőpiac hatásairól szólva úgy véli, most jobbára a cégeket várják jellemzően az építőiparba. A magyar diplomata és az őt elkísérő Nemes Zsolt, a nagykövetség tanácsosa elmondták, álláspontjuk szerint ha egy cég megy ausztriai munkára, az magyar alkalmazottaknak ad lehetőséget és hazánkban adózik, ez tehát támogatható törekvés.

Hámori György polgármester, Szalay-Bobrovniczky Vince nagykövet és Nemes Zsolt tanácsos a sajtótájékoztatón.

Fotók: Jerkó gyula

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Telt ház előtt játszottak a csornai amatőr színészek

Népszerű és kedvelt programnak számítottak Csornán az 1950-es években az amatőr színtársulat… Tovább olvasom