Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Még mindig látni politikai plakátokat

A parlamenti választások után három hónappal még mindig látni politikai hirdetéseket Csorna utcáin. A jelöltet állító szervezetek vezetői azt mondják: igyekeztek eltüntetni plakátjaikat.
A politikai életben dúló viharokon túl más is emlékeztet bennünket az áprilisi parlamenti választásokra. Mégpedig az itt-ott még fellelhető plakátok. Csornán akadnak még olyan felületek, ahonnan a jelöltek sokatmondóan mosolyognak a jövőbe, de a pártok ígéreteit is olvashatjuk.

Nem alkalmazhat szankciót

Kocsis Ottó, a csornai polgármesteri hivatal titkársági osztályának munkatársa arról tájékoztatta a Kisalföldet, hogy a hivatal csak az önkormányzati hirdetőfelületeket ellenőrzi. A plakátoló pártoknak harminc napon belül kellett volna eltüntetni hirdetményeiket.
– Az önkormányzati rendelet csak a városi kezelésben lévő hirdetőoszlopokra vonatkozik, ennek értelmében a hirdetményt kiragasztó szervezeteknek a választásokat követő harminc napon belül kell eltakarítaniuk a plakátokat. Amennyiben ennek nem tesznek eleget, úgy a közterület-felügyelők végzik el helyettük, de a kihelyezők költségére. Az önkormányzat hivatalos hirdetőoszlopain már nem található választási plakát és a közterület-felügyelők sem jelentettek ilyet. Elképzelhetőnek tartom, hogy a városban még előfordulnak politikai hirdetések, de ezek ügyében a polgármesteri hivatal nem intézkedhet, szankciókat nem alkalmazhatunk – jelentette ki Kocsis Ottó.

Igyekeztek eltüntetni

A Kisalföld megkérdezte néhány politikai párt helyi vezetőjét, eleget tettek-e a rendeletben foglaltaknak.
– Igyekeztünk minden plakátot eltüntetni a városban és a körzethez tartozó településeken is – mondta Abdai Imre, az SZDSZ csornai szervezetének elnöke. – Plakátragasztóink – ugyanúgy, ahogy azt a választások előtt tették – körbejártak és megtisztították a párt hirdetéseitől a felületeket. Ugyanígy fogunk eljárni az őszi választások után is.
– Azt hiszem, hogy maradéktalanul egyik jelöltet állító szervezet sem tisztította meg a várost plakátjaitól. Ennek egyik oka az is lehet, hogy a kampány alatt kiürültek a pártkasszák és erre már nem futotta. A frekventált helyeken természetesen megpróbáltuk eltüntetni hirdetményeinket, de persze előfordulhat, hogy itt-ott még mindig láthatóak – jegyezte meg Ferenczi László, az MSZP csornai vezetője.
– Újra megkerestük a hirdetőfelületeket és ahol tudtuk, leszedtük a plakátokat. Ezekből nagyon sokat addigra már le is ragasztottak, úgyhogy nem hiszem, hogy számottevő mennyiségű választási hirdetés maradt volna az utcákon – közölte dr. Gulyás Zoltán, a Fidesz helyi elnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új tanszakok Csornán

A csornai önkormányzat képviselő-testülete helyt adott a Kerényi György Állami Zeneiskola igazgatói… Tovább olvasom