Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett -1°C | 6°C Még több cikk.

Még másfél millió a kapuvári sportra

Szintén döntés született az útépítések kivitelezőjéről: a kedvezőbb finanszírozási ajánlat miatt a Strabag Zrt. nyerte el a munkát 74 és fél millió forintos ajánlatával.
Rendhagyó módon kezdődött a kapuvári képviselő-testület hétfői ülése: Axnix Irina és Magyar László sportolók eredményes munkájukért kaptak elismerést.

Első napirendi pontként a kórház jövőbeni fejlesztési koncepcióját tárgyalták a városatyák, melynek előkészítésére – az állam által adandó húszmillió mellé – még harmincmillió forintot szavaztak meg. Ezután a helyi közlekedési kft. beszámolóját hallgatták meg, majd az idei költségvetési rendeletet módosították. Lugosiné Kelemen Judit irodavezető hangsúlyozta, a városi büdzsé működési hiányát a közel 330 millióról 250 millió forintra mérsékelték. Emellett azonban még fennáll mintegy 40 milliónyi fedezetlen fejlesztési hiány is.

Boldis Géza, a pénzügyi bizottság elnöke kijelentette: a hiány csökkentésére kimerültek a tartalékok, ennek kezelése az elkövetkezendő hónapok kiemelt feladata lesz.
A kapuvári önkormányzat – az idei útépítések finanszírozására – közbeszerzési eljárást írt ki, melyre három hitelintézet nyújtott be pályázatot. A városatyák végül a Takarékszövetkezeti Bank Rt. ajánlatát szavazták meg nyertesként.

Szintén döntés született az útépítések kivitelezőjéről: a kedvezőbb finanszírozási ajánlat miatt a Strabag Zrt. nyerte el a munkát 74 és fél millió forintos ajánlatával. Bár a képviselők részéről elhangzott olyan javaslat is, hogy az útépítéseket – tekintve a költségvetés helyzetét – ütemezzék át a következő évre. Ehhez Kóczán Zoltán, a városfejlesztési bizottság elnöke hozzátette: volt idő, mikor ezeket a munkákat nem hitelből, hanem a beszedett városi adókból finanszírozták. Az útépítéseket végül megszavazta a testület.

Az ülésen döntöttek a vélhetően augusztusban átadandó Hany Istók kerékpároscentrum üzemeltetőjéről is, a képviselők a Flóra Kft.-nek szavaztak bizalmat. A beruházáshoz szorosan kapcsolódva megkezdik a Damjanich utcai – mintegy 700 méternyi – kerékpárút építését 10 millió forintért.

A város, javítva a büdzsé pozícióit, két ingatlanát is nyilvános árverésre bocsátja, így a temető melletti gazdaboltot, melynek kikiáltási ára valamivel több mint nettó 10 és fél millió forint, valamint a Kossuth utcai ügyvédi irodát, amiért legalább 4 milliót szeretne az önkormányzat. Szó volt a házhelyi iskola régi épületének hasznosításáról is.
A képviselők végül úgy döntöttek, hogy elsősorban szociális célra, de ha erre nem lesz jelentkező, szabadon felhasználható célra hirdetik meg a romló állagú épületet.

Az utolsó napirendi pontok között határoztak a városatyák arról, hogy a sportegyesület által – irodák és a nézőtér javítására – kért közel másfél millió forintot végül az egyesület rendelkezésére bocsátják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emléküket a Kis-Ehn borozó őrzi a városban

Az 1900-as évek elején került Kapuvárra az Ehn család. Évtizedekig híres szállodájukat a második világháború után államosították, majd lebontották. A neves vendéglátó família nyomait egy kapuvári borozó őrzi, a család egyik tagja a megyeszékhely mellett él. – A későbbi Ehn Szálló épületét még nagyapám, Ehn Emil vásárolta 1906-ban Kapuváron – kezdte a neves vendéglátó família leszármazottja, Ehn Imre. Tovább olvasom