Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Még ma is összerezzennek

Nagy Győzőék háza lakhatatlanná vált Bősárkányban október 8-án este. Az idős házaspár volt a szomszédja annak a fiatalembernek, aki felrobbantotta otthonát a Gábor Áron utcában.

Nem csak a saját életét tette tönkre az a győri fiatalember, aki felrobbantotta bősárkányi otthonát október 8-án éjszaka. Idős szomszédjainak nyugalma is odalett. Két hétig családtagjaiknál húzták meg magukat, házuk ugyanis lakhatatlanná vált. A káruk milliós nagyságrendű, bíznak benne, hogy a biztosító megtéríti.

Nagy Győzőék ma sem szívesen gondolnak vissza arra az estére. A Kisalföldnek elmondták: mindketten lefeküdtek már és talán ez mentette meg az életüket is. Ha még a konyhában vannak ugyanis, a lakásba bezúduló törmelék vagy a kamráig repülő bejárati ajtó halálra zúzhatta volna őket.

Nagy Győzőék nyugalma odalett október 8-án este. A házukat ugyan felújították, de lelkük békéjét semmilyen biztosító nem adhatja vissza.
Nagy Győzőék nyugalma odalett október 8-án este. A házukat ugyan felújították, de lelkük békéjét semmilyen biztosító nem adhatja vissza.


– Még ma is megrezzenünk, ha nagyobb zajt hallunk az utcáról – fogalmazott Nagy Győzőné. – A férjem nyolcvanhárom éves, én elhagytam a hetvennyolcat. Sokként ért bennünket a robbanás, nem nagyon tértünk magunkhoz, talán azóta se. Nem érezzük biztonságban magunkat a saját házunkban, de örökké nem maradhattunk a lányunknál. Két hetet töltöttünk náluk, azalatt elvégezték a legfontosabb munkákat.
Nagyék otthona lakhatatlanná vált október 8-án. A detonáció megemelte a tetőt, a palák összetörtek, sérültek a tartógerendák. Megmozdultak az ablakok, leszakadt a bejárati ajtó, a falak körben megrepedtek. Gyakorlatilag teljes felújításra volt szükség náluk. Az idős házaspár a nyugalmukat levegőbe röpítő fiatalemberrel nem találkozott azóta. Édesapja intézte a hivatalos ügyeket, Nagyék is vele beszéltek.

– A papírokat, igazolásokat hozta ide, mivel az ő biztosításuk rendezi a mi kárunkat is. Itt voltak, felmérték a helyzetet, már várjuk a pénzt. A mesterek rendesek voltak velünk, nem kértek előre semmit. Mindenkinek akkor fizetjük ki a munkáját, ha megkapjuk a kártérítést – mondta Nagy Győzőné.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyertyagyújtás hatodszorra együtt

A kapuvári Junior Mozgásstúdió és a zenés táncszínház hatodszorra rendezi meg Fő téri gyertyagyújtó… Tovább olvasom