Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Még hiányzik a vízcserélő technika

Az idén kisebb, ám jövőre nagyobb beruházásra lesz szükség ahhoz, hogy zavartalanul működhessen a csornai termálfürdő. A létesítményt továbbra is a Pannon-Víz rt. üzemelteti.
Zárva: Még nincs mozgás a fürdő területén.
Csornán évek óta visszatérő kérdés minden tavasszal: kinyit-e a helyi termálfürdő? E tekintetben ez az esztendő sem „lóg" ki a sorból és a kérdés továbbra is aktuális. Papp József polgármester azonban jó hírrel szolgált.

– Megállapodtunk a Pannon-Víz rt.-vel a termálfürdő idei üzemeltetéséről – jelentette be a polgármester. – Ez azért is fontos, mert a fürdő működtetésére olyan jogszabályok vonatkoznak, amelyek bizonyos fejlesztések elvégzését teszik szükségessé. Erről kellett egyezségre jutnunk.

E felújításoknak, kisebb beruházásoknak májusban meg kell történniük, hogy júniusban nyitni tudjon a strand.
Ám tudni kell, hogy nincs még olyan uszodatechnikája a medencéknek, amely napközben lehetővé tenné az intenzív vízcserét. Ahhoz, hogy az év során zavartalanul működhessen valamennyi medence, a fürdő használóinak közreműködése is szükséges, hisz sűríteni, szigorítani fogják a tisztiorvosi vizsgálatokat a nyitva tartás ideje alatt, és ha az új jogszabályok értelmében a vízben a szennyeződések mértéke elér vagy meghalad egy bizonyos szintet, akkor le kell zárni a medencét.

Tehát a meleg vizes ülőmedencét és a nagy meleg vizes medencét – melyben a gyerekek is szoktak játszani – csak fegyelmezetten, az utasítások betartásával lehet folyamatosan használni. A 2005-ös idényre való felkészülés során viszont nagyberuházásokra lesz szükség. Olyan műszaki megoldásokat kell alkalmazni, amelyek lehetővé teszik az intenzív vízcserét és -tisztítást.

A terveztetés már elkezdődött.
Papp József a távlati üzemeltetésről elmondta: ha a Vilmos parki egészségturisztikai központ megvalósul, akkor a termálfürdő üzemeltetését és a szükséges fejlesztéseket annak keretében és részeként kell megtenni. Mint fogalmazott: azzal nem számolnak, hogy a Vilmos parki beruházás meghiúsulna, de hogy mikor jön létre, az még kérdéses. Addig a Pannon-Víz üzemelteti a fürdőt.

Megkérdeztük a polgármestertől, hogy felvették-e a kapcsolatot a termelőszövetkezet kertészetét bérlő Kert Park Kft.-vel, melynek ügyvezetője azt nyilatkozta a Kisalföldnek, hogy cégük a csornai önkormányzattal összefogva szeretné működtetni a termált.
– A kertészetet bérlő vállalkozás ilyen szándékáról az önkormányzatot nem tájékoztatta. Ha ajánlatot tesznek, akkor azt megfontoljuk a Pannon-Víz rt.-vel folytatott együttműködésünk értelmében – nyilatkozta Papp József.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyelőre nem áll meg az intercity

Az európai uniós jogharmonizációról, a közalapítványok tevékenységéről, illetve az ipari park… Tovább olvasom