Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Még fél év harc a leukémia ellen

Csorna - Akut limfómás leukémiát állapítottak meg egy 15 hónapos, csornai kislánynál. Horváth Laurát Budapesten kezelik. Az utazás és az ott-tartózkodás felemésztette már a család és a rokonság tartalékait is.
Nagy bajba került a csornai Horváth család. Tizenöt hónapos kislányuk, Laura három hónappal ezelőtt megbetegedett. Előbb Győrben, majd Budapesten vizsgálták és a fővárosban állapították meg a szörnyű diagnózist: leukémia. Azóta a SOTE gyermekklinikáján kezelik Laurát. Édesanyja van mellette a megpróbáltatások idején. A rendszeres utazás, az ott-tartózkodás nagy terhet ró a családra.

- Tavaly októberben magas lázzal jelentkezett a betegség. Egy hónapon keresztül próbáltuk csillapítani, de sikertelenül. Erőtlen lett, aluszékony és csak feküdt a kislány - idézte fel a bajok kezdetét Horváthné Kontó Csilla, az édesanya. - A gyerekorvos aztán Győrbe utalt bennünket. Ott azonnal vért kapott Laura és mentővel vittek bennünket Budapestre. Csontvelő- és egyéb vizsgálatok következtek, és egy hét után közölték velünk a diagnózist: akut limfómás leukémia.

A Horváth szülők összetörtek a hír hallatán, hiszen tudták, mivel jár a betegség. A reményt azonban nem vesztették el. Szörnyű heteken, hónapokon vannak túl. Laura meglepően jól viseli a kezeléseket. Anyukája szerint nagyon erős, sírás nélkül bírja ki a vérvételeket, vizsgálatokat. Az orvosok biztatják a családot.

- Túlestünk a huszadik kemoterápiás kezelésen. Folyamatosan Budapesten vagyunk, csak a kezelések közti néhány napban jöhetünk haza. Volt már azonban olyan, hogy alig hazaértünk, indulhattunk vissza, mert rosszabb lett Laura állapota. Az orvosunk, Kovács doktor úr nagy tudású szakember. Biztat bennünket, hogy gyógyítható a kislányunk, és mi hiszünk neki, mindent megteszünk érte. Reményt ad szerinte, hogy mivel nagyon pici még, könnyebben legyőzi a kórt a szervezete. Optimizmusra ad okot a csontvelővizsgálatok eredménye is. Azt állapították meg, hogy minimális a rákos sejtek száma és most jó sejteket termel. A kezelés hat hónapig tart, még nagyon az elején járunk. Fél év múlva dől majd el, hogy mi lesz velünk.

A tizenöt hónapos Horváth Laura gyógykezeléséhez kér segítséget családja.
A tizenöt hónapos Horváth Laura gyógykezeléséhez kér segítséget családja.

Az állandó Budapesten tartózkodás, illetve a rendszeres utazás felemésztette a Horváth család amúgy sem jelentős tartalékait. Anyagi segítséget adnak a testvérek, rokonok, de ők sincsenek olyan helyzetben, hogy teljesen biztosítani tudják a költségeket. Horváth László, az édesapa egy csornai mezőgazdasági vállalkozás alkalmazottja. Hogy dolgozni tudjon, a nagyobbik lányukat, az ötéves Reginát nagynénje vette magához.

- A SOTE II. számú gyermekklinikáján vagyunk, ahol az édesanyák elhelyezése is megoldott. Kedvesek a nővérek, az orvosok, mindent megtesznek értünk. A pénz azonban nagyon fogy, hiszen egy-egy út 10 ezer forintba kerül. Már a testvérek megtakarításait is elköltöttük. Igyekszem Laurának a fővárosban is mindent megadni. Étvágya van a szteroidoktól és a kórházi adagot ki kell egészíteni. Ez is napi 2-3 ezer forintba kerül. Egyedül, segítség nélkül sajnos nem tudjuk megoldani ezt a problémát. Számítunk azok segítségére, akik támogatni tudnak egy nagy bajba került családot.

Olvasóink írták

 • 5. liliom28 2009. január 26. 14:06
  „Nagyon Sajnálom én is a családot és kérek mindenkit aki tud segíteni segítse őket itt nem anyagi segítségre gondolok hanem lelki és erkölcsi segítségre mert aki tud az úgy is segít anyagilag .Kérem álljanak a család mellé azok akik egy kicsit is ismerik őket .”
 • 4. xildiko 2009. január 21. 10:18
  „Ismerem a kislányt, nagyon megdöbbentünk, amikor kiderült ez a szörnyű betegség, az anyuka nővére a kolléganőm.
  Kérek mindenkit, aki tud segítsen nekik.
  Horváthné Kontó Csilla (az anyuka) számlaszáma: 10403318-84485553-48491000
  Címet és telefonszámot e-mailben tudunk küldeni: rigone.ani@vipmail.hu”
 • 3. lolita 2009. január 21. 08:59
  „Hat igen legalabb ilyen esetben segitene a tarsadalmi biztosito de nem,mindent a kisemberektöl varnak el de en szivesen teszem,ha tudok!”
 • 2. lolita 2009. január 21. 08:55
  „Pontos cimet telefonszamot kernek hogy tudjak segiteni,elöre is köszönöm!”
 • 1. TancsKaszabell 2009. január 20. 15:26
  „Lelkecském ,próbálj kitartani!
  Tessék mondani ,ebben a qrva országban pont erre nincs a társadalombiztosításnak pénze?
  A sok lógósra,potyázóra van?
  Gyalázat!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kamionok miatt kellett kicserélni az iskola ablakjait

Bősárkány - Ablakokat cseréltek az iskolában és új utcát alakítanak ki Bősárkányban. A… Tovább olvasom