Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Még bajban a beteg gyerekkel a bezi család

Az áramszolgáltató az áram kikapcsolásával fenyegeti azt a családot, amelynek egyik gyermekéről az év elején derült ki, hogy előrehaladott stádiumú agy- és izomsorvadásban szenved.

Augusztusban írtunk a Bezin élő Gitt család kálváriájáról. Az édesanya, Gitt Lászlóné megrázó történetet osztott meg velünk. Tizenhárom éves, egy évvel ezelőtt még életvidám Vilmos fia tavaly ősszel mind rosszabbul lett, egyre nehezebben beszélt és járt. Idén januárban kiderült: gyógyíthatatlan, feltehetőleg genetikai alapú betegség, előrehaladott stádiumú agy- és izomsorvadás kényszerítette állandó fekvésre.

Gitt Lászlóné jelenleg otthonában ápolja súlyos beteg fiát. Fotó: H. Baranyai Edina
Gitt Lászlóné jelenleg otthonában ápolja súlyos beteg fiát. Fotó: H. Baranyai Edina

Újra megkerestük a nehéz anyagi körülmények között élő családot, hogy megkérdezzük, mi történt velük az elmúlt két hónapban. Gitt Lászlóné arról számolt be, hogy augusztus végén hazakerültek a kórházból, s bár kétszer vissza kellett menniük – egyszer gyomorszondacserére, egyszer pedig megfázás miatt –, most ismét otthon vannak. Vili állapota sajnos nem javult, változatlanul sem felkelni, sem kommunikálni nem képes.

A bezi család sok segítséget kapott olvasóinktól, amiből felhalmozott tartozásaik nagy részét rendezni tudták. ˝Már csak az áramszolgáltató csaknem 51 ezer forintos végszámláját kellene valahogyan kiegyenlítenünk. Ennyi pénzünk nincs, s az ügyfélszolgálaton azt mondták, novemberig van haladékunk. Ha nem fizetünk, kikapcsolják a villanyunkat˝ – mondta az édesanya.

Gitték további gondja, hogy Vilmost – megkímélendő a fertőzésektől – steril szobában kell elhelyezniük. A helyiséget a folyosó egy részének leválasztásával oldják meg. A munkával egyelőre félbevannak. A bezi önkormányzattól kaptak építőanyagot, két szakember pedig korábbi cikkünk hatására ígéretet tett arra, hogy a gipszkartonozást és a villanyszerelést elvégzi. Egy ajtóra és egy kályhára viszont nagy szüksége lenne a családnak.

Aki segíteni tud a családnak valamilyen formában, az a 06-20/259-0232-es vagy a 96/779-502-es telefonszámon léphet velük kapcsolatba.

Olvasóink írták

  • 1. trial 2010. november 08. 11:11
    „tisztelettel üdvözlök mindenkit aki ezt a cikket olvassa.Magam és családom nevében na és a kis vilike nevében is nagyon szépen köszönjök mindenkinek aki valamien formában ismét segitségünkre sietett,Hála a sok eggyüttérző embereknek,cégeknek.magánvállalkozóknak,különösen köszönjük a rajka és vidéke takarékszövetkezet által nyújtott segítségeért.Mégegyszer isten áldje meg minden segítőkész embert,nagyon köszönünk minden segítséget.Gitt László és családja,.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bizottsági tiszteletdíjak Csornán

A képviselő-testület hétfői ülésén meghatározták a képviselői tiszteletdíjak mértékét. Tovább olvasom