Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Még a bevásárlókocsit is lopják

Csorna, Kapuvár - Kapuváron egy lakótelepi borozóból loptak dohányárut és édességet. Csornán trükkös tolvaj 390 ezer forintot lopott el egy idős férfitól. Ugyancsak Csornán valaki az áruval együtt a bevásárlókocsit is hazavitte a Tescoból. Rendőrségi hírek a Rábaközből.
Dohány és édesség

Leemelte a rácsot és befeszítette az ajtót egy ismeretlen július 14-én éjszaka a kapuvári lakótelep egyik borozójában. A betörő a büféből dohányárut és édességet vitt magával, hatvanezer forint értékben. A Kapuvári Rendőrkapitányság munkatársai nyolc nap múlva elfogták a helybéli 54 éves tettest, aki beismerte tettét. Ellene betöréses lopás miatt indult eljárás. Varga Krisztián százados, a kapitányság bűnügyi osztályának vezetője szerint hamarabb is elkaphatták volna a betörőt, ha a büfé a rendőrségi riasztórendszerre lett volna rákötve. Hozzátette, azokban a kereskedelmi egységekben, ahonnan a rendőrséghez fut be a riasztás, az utóbbi években egyszer sem tudták „befejezni" a betörést a tettesek...


Pénzt hozott, de vitt is

Megint az emberi jóhiszeműséget használták ki. Egy idős csornai férfit károsított meg a napokban ismeretlen. Az elkövető azzal kopogtatott nála, hogy a polgármesteri hivataltól hozta a 10 ezer forintos nyugdíj-kiegészítést. A „probléma" az volt, hogy 20 ezer forintot kellett váltania, mire a házigazda beengedte az ismeretlent. Rejtekhelyéről – az idegen szeme láttára – elővette azt a kis fémdobozt, amiben megtakarított pénzét tartotta. A kötegből odaadta a „visszajáró" tízezrest, majd kikísérte vendégét. Amikor ismét a lakásba ment, vette észre, hogy a fémdoboz a benne lévő 390 ezer forinttal együtt eltűnt. Az idős férfi feljelentést tett a rendőrségen, de konkrét személyleírással nem tudott szolgálni. Berki Szilárd, a Csornai Rendőrkapitányság nyomozó alosztályának megbízott vezetője elmondta: a közelmúltban Sopronnémetiben hasonló módszerrel loptak el pénzt egy idős embertől. „Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy senkit ne engedjenek be a lakásukba, akármilyen pénzátadással is próbálkoznak. Pénzt csak a jól ismert postás visz a házhoz. A másik gond, hogy az elkövetőről nincs pontos személyleírás és a gyanús járművek rendszámát sem jegyzi fel senki" – tette hozzá Berki Szilárd.


Bevásárlókocsikat lopott

A csornai Tesco áruház biztonsági szolgálata értesítette a napokban a rendőröket, hogy egyik vásárlójuk a kifizetett áruval együtt a bevásárlókocsit is autójába pakolta. A rendőrök a helyszínre
siettek és az adatok alapján előkerítették a furgont. Vezetője a tettét elismerte, de nem tudott rá magyarázatot adni. A rendőrök házkutatást is tartottak nála, ahol még egy kocsi került elő. A férfi ellen lopás miatt indult eljárás, a két bevásárlókocsi értéke összesen 46 ezer forint.

Olvasóink írták

 • 7. ddlk 2008. augusztus 03. 23:38
  „bugris és csornai rendőrök idióta helybeliekkel és semmirevaló újságírók egy niemand újságban ezt meg is irják..

  lehet is cenzúrázni


  Zsolti”
 • 6. pepi2 2008. július 30. 10:01
  „munkaidőben inni tilos!!!!!”
 • 5. aha 2008. július 30. 07:59
  „roll: mert nem veszed meg a hivatalos szemeteszsákot ne is várd, hogy ingyen elvigyék. Felénk nem szórakoznak. Vagy hivatalos zsák vagy ott hagyják. És igazuk van. Te mit csinálnál ingyen?
  Talán ha megveszed a zsákot lehet, hogy olcsóbban is jösz ki. Vagy ezt kiszámolni már egyetem kell?”
 • 4. roll 2008. július 29. 19:42
  „a kukásokat kellenék elvinni,minden héten ki kell rakni piát hogy a fölös zsákot feldobják a kocsira!!hetente pia!!megrázzák nylon táskát ha benn a pia repül a zsák!gyönyörü egy bandelesz!ez egy jó állás! pia kitéve,kaja a kukeszba! ide kell menni dolizni! meg gazdagodnak!:)”
 • 3. Lacikó 2008. július 28. 18:10
  „Rendőrnek ne állj meg.Bunkó és lop.”
 • 2. kóbor kutya 2008. július 28. 16:59
  „Amig pl. Pennybe nincsen állandó és megbizható biztonsági őr addig sajnos ilyen esetek is előfordulnak. Sajnos a nagy áruházláncok csak a hasznot söprik be, az hogy a vagyonvédelem mennyire szedett-vedett emberekből áll, nem foglalkoznak vele. Pedig elsősorban az ő érdekük lenne!”
 • 1. Kapuvári 2008. július 28. 16:41
  „És mi a helyzet a kapuvári Penny Markettel? Tudtommal a sok "háziasszony" lusta táskát vinni, és hazatolják a kocsikat, sokszor a lépcsőházakban hagyják, hogy majd reggel ugyis mennek a Penny-be, visszaviszik! És a sort lehetne fokozni a parkolókban hagyott és "elszórt" bevásárlókocsikkal...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kelendőek a rábaközi szakemberek Ausztriában

Rábaköz–Ausztria - Ausztriában a szakembereket keresik a munkáltatók. A havi bérek a… Tovább olvasom