Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Medencés iskolabővítést terveznek

Remény van rá, hogy lesz eredményes folytatása az elmúlt évek jelentős fejlesztéseinek.
Az iskolafelújítás folytatása és a faluközpont rendezésének második üteme, továbbá egy szociális központ létrehozása is szerepel a szili önkormányzat négyéves fejlesztési tervében.

Az elmúlt években jelentős fejlesztéseket hajtottak végre Szilban. Egyebek mellett befejeződött a kultúrház rekonstrukciója, felújították, bővítették az általános iskola egyik épületszárnyát, rendezték a faluközpont egy részét. De vajon lesz-e folytatás?

– Az idei esztendő a felkészülés jegyében telik – válaszolta Lengyel Lajos polgármester, aki szerint tervekből továbbra sincs hiány.

Hamarosan elkezdődik a községháza tetőzetének felújítása és külső renoválása. Ehhez pályázaton 7,7 millió forintot nyertek. A kivitelezés várhatóan augusztus közepére fejeződik be. Ez a terv tehát a közeljövőben valóra válik.

S azután? Nos, tervezik egy ötven-hatvan személyes szociális centrum kialakítását az egykori alsó tagozatos iskolaépületben, ahol fiatal és idős rászorulók egyaránt helyet kapnának, az intézményt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat működtetné. Folytatni kívánják az iskolafelújítást az Árpád utcai épületszárnnyal, továbbá a faluközpont rendezését a 86-os főút és a Város utca csomópontjában. Nem mondtak le arról sem, hogy az iskolaudvaron úszómedencét alakítsanak ki.

Lengyel Lajos jelezte: a felsorolt fejlesztéseket, beruházásokat a ciklus végéig szeretnék megvalósítani, természetesen pályázati támogatással. A polgármester örömmel említette, hogy idén szeptembertől az iskola tanulólétszáma eléri a két és fél százat. Az új tanévben ugyanis Szilba járnak az egyedi és rábacsanaki felsősök, valamint a páli és szilsárkányi gyerekek. Egyeden pedig a szili iskola tagintézménye működik, ahol a helybeli és rábacsanaki alsósok tanulnak.

Haszonits József

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több rendőri ellenőrzés a vizeknél

A kapuvári rendőrök idén sem szeretnének illegális fürdőzőket találni. Több akciót is terveznek a… Tovább olvasom